Cześć, mam nadzieję, że dobry dział, ale ja nie programuję, więc automatycznie wydało mi się, że temat w dziale “Programowanie” nie pasuje …
Dziś rano mogłam wejść na jedną stronę bez problemu, a aktualnie zamiast niej pojawia mi się biała strona z informacją w górnym lewym rogu “Skrypt wymaga PHP w wersji co najmniej 5.4.0!”. O co chodzi? Tzn., że ja nie mam zainstalowanego czegoś co umożliwi mi przeglądanie strony czy to sprawa właściciela strony i aktualizacja czegokolwiek u mnie, nie ma wpływu na to czy ją zobaczę czy nie?
Też nie jestem programistą, ale jestem przekonany, że tu jest błąd wykonywania skryptu PHP. Takie najprostsze wyjście, to dokładnie osunięte ciasteczka z przeglądarek, bo takie skrypty. Któreś jest walnięte. Dokładnie usunąć ciasteczka, to sztuka, bo tego nie uczyni ccleaner, ani jakiś odkurzacz. Trzeba samemu. O ile w internet explorer w ogólnych opcjach internetowych, masz przy ustawieniu czyszczenia przeglądarki - ustawienia, potem wyświetl pliki, zaznacz wszystkie i w końcu jest usuń. Trzeba poczytać w necie, gdzie jakie przeglądarki mają foldery z ciasteczkami. Masz na tej strony małe narzędzia do usuwania ciasteczek, czyli mozillacookies, czy chromecookies:
Skrypty PHP wykonywane są po stronie serwera, a nie po stronie klienta, tj. przeglądarka nie przetwarza skryptów PHP tak jak to robi z HTML. Skrypty PHP interpretowane są przez serwer i zawartość wysyłana jest do klienta, gdzie HTML przetwarzany jest przez przeglądarkę. Tak więc problem leży po stronie dostawcy treści i tu czyszczenie ciasteczek w niczym nie pomoże.