Problem SMS-owy w windows mobile 6.1

Witam.

Posiadam Windows Mobile 6.1 i mam zainstalowany ,Spb Mobile Shell 3.0.1’’ i mam taki problem że jak przyjdzie mi SMS to nie potrafie go wyświetlić .W zakładce SMS jest tylko od kogo i początek wiadomości lecz gdy klikam na nia to mam puste pole (tak jakbym już miał odpisywać na ta wiadomość lub pisał nową) Jak zrobć tak abym widział całą widomość.

Jaki to telefon, jaki producent? Jaki WM6.1? Classic czy Proffessional? Miałem co prawda najnowszą wersję SPB Mobile Shell na WM 6.1 Pro i u mnie smsy działają normalnie. Zainstalowałem specjalnie tą wersję, którą Ty masz i też działa wszystko jak trzeba. Popatrz jeszcze może w ustawieniach smsów.

Pozdrawiam!

Telefon to SPV M5000. A niewiem gdzie sprawdzić jakie to oprogramowanie wiem tylko że 6.1.

Proszę zmienić temat na konkretny, opcja EDYTUJ i popraw.JNJN

a jakie maja być ustawienia SMS??

Dodane 05.10.2009 (Pn) 17:48

Przepraszam za BARDZO głupie pytanie ale nie miałem instrukcji do tego telefony , ale jak się odbiera SMS w tym telefonie (SPV M5000 z systemem WM6.1) ??

odinstalowałem tego shell-a i nadal gdy wchodzę w start- wiadomości - skrzynka odbiorcza i klikam na sms-a (u góry napisany numer od kogo a nadole część sms) to się wyświetla biłe tło tak jabym miał odpisywać.

To pewnie nie od ustawień tylko zapewne system się wysypał częściowo , proponuje zrobić hard reset , system “zainstaluje” się od nowa i wtedy zobaczymy co z tymi smsami , wszystko łącznie z kontaktami w telefonie podczas hard resetu zostanie usunięte ale czasem nie ma innej możliwości odzyskania pełnej sprawności telefonu , tak to już jest z Windows mobile że czasem lubi się “wysypać” zresztą jak każdy inny system czasem wymaga odświeżenia.A tak pozatym mam diamonda z WM 6,1 professional i zainstalowanego SpbMobileShell 3.01idziała bez zarzutu łacznie z możliwością otwarcia smsa , natomiast najnowsza wersja SpbMobileShell 3.5 cuda wyprawia z moim diamondem a zwłaszca pozbawia go energi w 3-4 godziny.

No tak z chęcią bym tak zrobił tylko mam BARDZO ważnego sms-a z kodem na doładowanie 100zł a niewidzę tego numeru a wiadomości nieda się zapisać na sim :frowning:

Dodane 05.10.2009 (Pn) 19:04

CUD niewiem co zrobiłem ale po resecie na ok 20 sec eyskakuje wiadomość a potem sie traci .Udało mi się zrobić zdjęcie i uzupełniłem konto :slight_smile: Teraz chciałbym zrobić reinstal windowsa i zainstalować nowy tylko niewiem jaką konfiguracje klawiszy muszę wcisnąć aby włączyć tryb usb do wgrywania windowsa , proszę o pomoc.