Problem (sterowniki) HP Deskjet F735

Win 7 Ultimate 32 bit

Pobrałem te od Visty 32 bit ale nie wykrywają drukarki, co włącze drukarke pisze że błąd instalacji, gdy chce coś zeskanować Jest obrazek HP Scan i nie uruchamia się program skanowanie. Co zrobić, jakie stery znaleźc i pobrać do tego urzadzenia tak by było w pełni sprawne?

Hej,

Faktycznie, na stronie HP są sterowniki maksymalnie tylko do Visty - do Win7 niestety brak. A próbowałeś użyć sterowników wbudowanych w system, lub też pozwolić znaleźć systemowi możliwie najlepszy sterownik??

Pozdrawiam,

Dimatheus

tzn. jak mam to zrobić? :stuck_out_tongue:

próbowałem i ograniczają się one tylko do drukowania a zeskanować się nic nie da :frowning:

Hej,

Poprzez aktualizację sterownika. :stuck_out_tongue:

A czy po podłączeniu urządzenia wielofunkcyjnego w menadżerze urządzeń pojawia się tylko drukarka czy coś jeszcze??

Pozdrawiam,

Dimatheus

otstatnio pomyślałem że zainstaluje nowe stery jednak na nich nawet drukarka nie działa !!

Dodane 23.09.2009 (Śr) 7:13

chyba tylko drukarka.

a mimo wszystko możesz jaśniej bo niestety nie uzywałęm tej opcji i nie wiem gdzie ona sie znajduje ew, później poszukam na google :stuck_out_tongue:

Hej,

A próbowałeś uruchomić instalator wersji 12 jeszcze raz?? Może jest w nim opcja usunięcia sterowników?? Jeśli nie, spróbuj sam usunąć sterownik. W menadżerze urządzeń wskaż drukarkę, kliknij Właściwości , przejdź do zakładki Sterownik i kliknij Szczegóły sterownika. W oknie tym wyświetlą się ścieżki do sterowników - zapisz je i przejdź do wskazanego folderu, by je usunąć - najlepiej w trybie awaryjnym. Tak powinieneś wyrzucić nowe sterowniki - teraz powinno być możliwe zainstalowanie ich starszej wersji.

Dlaczego, przecież to świetny system. :slight_smile:

Tak jak pisałem powyżej - tyle że zamiast Szczegóły sterownika klikasz Aktualizuj sterownik i postępujesz zgodnie z kreatorem…

Pozdrawiam,

Dimatheus