Problem - tło w szablonie aukcji


(Tabo89) #1

Witam, postanowiłem ostatnio zmienić sobie szablon aukcji oraz stronę o mnie na allegro i w tym celu ściągnąłem sobie kilka darmowych szablonów, z których wybrałem jeden do przeróbki.

Porobiłem sobie wszystko w programie Nvu, kiedy otwieram sobie podgląd jest wszystko dobrze, natomiast kiedy wrzucam na allegro brakuje mi tam czarnego tła.

Oto ten szablon: http://www.sendspace.com/file/yvb2vg

Zapewne trzeba coś wstawić w kodzie html ale ja sie za bardzo na tym nie znam, dlatego prosiłbym o poprawienie powyższego kodu.

Z góry wielkie dzięki i czekam na odpowiedź.

Pozdro


(beck1983) #2

zamiast background: rgb(0,0,0) daj bgcolor="Black" albo bgcolor="#000000"


(Tabo89) #3

Zmieniłem i wtedy jest problem bo wyskakuje:

W opisie przedmiotu znajdują się niezalecane elementy HTML/JavaScript

Przedmiot może zostać wystawiony po usunięciu niezalecanych elementów z opis

I nie wyświetlają się grafiki czyli nie ma nagłówka i np loga poczty polskiej itp, które tam miałem w słupku po lewej


(Kontakt) #4

To, że tam allegro Ci sie "pluje" to tym się nie martw. Jak dobrze wyświetla to po prostu nie zwracaj na to uwagi.

Nie mogę wejść na ten szablon, ponieważ ten hosting mam zablokowany (jestem w urzędzie), ale najprawdopodobniej masz te obrazki na swoim komputerze, przez co allegro ich nie widzi. Wrzuć na jakiś serwer te obrazki i zmień adresy do nich w kodzie :wink:


(Tabo89) #5

Właśnie wszystkie obrazki mam na tinypic wrzucone, wiec powinno być ok.

Niby w Nvu jest dobrze ale jak wrzucę na allegro to już są problemy.

To jest tak że jak nie miałem czarnego tła to wszystko było ok. Natomiast jak zrobiłem tak jak radził beck1983 to mam czarne tło a obrazków nie mam.


(Kontakt) #6

Jestem już w domu, i po ściągnięciu tej pierwotnej wersji, którą umieściłeś w pierwszym poście, też mi nie działa :wink:


(Tabo89) #7

Już się udało i problem rozwiązany można powiedzieć ze dziecinnie prosto bo po wrzuceniu tej pierwotnej wersji gdzie nie było tła do edytora allegro zaznaczyłem wszystko i w edycji tekstu wybrałem obramowanie czarnego koloru i już śmiga :smiley: