Problem usb vista


(Kamcio156) #1

Witam dziś od południa pojawił się duży problem na moim laptopie. Jeszcze wczoraj wszystko działało poprawnie, lecz kiedy dziś uruchomiłem kompa nie wykrył mi podłączonych urządzeń usb: modemu adsl a także myszki. W laptopie mam 4 wejścia usb. Na dwóch pozostałych (na tych gdzie nie były używane wcześniej wymienione przeze mnie urządzenia) działa bez zarzutu zwykły pendrive jednak nie działa on w portach z myszki i modemu ( w ogóle nie jest wykrywany i nie ma reakcji komputera). Myszkę i modem próbowałem podłączyć do innych portów ( tam gdzie działają pendrivy) jednak wyskakuje informacja że urządzenie usb ma awarię i port jest nieznany. W ustawieniach próbowałem sprawdzić stan sterowników i rzeczywiście występuje błąd w postaci braku sterowników ale po wybraniu opcji aktualizuj pojawia się komunikat ze urządzenie nie potrzebuje żadnych sterowników i wszystko co trzeba jest już zainstalowane. Próbowałem oczywiście uruchomić laptopa ponownie ale nie to nie daje.

Nie mam pojęcia co może być przyczyną tego problemu prosiłbym więc o pomoc. To dla mnie trochę dziwne że wczoraj jeszcze wszystko działało i było poprawnie zainstalowane a dziś pojawił się błąd. z góry dzięki :slight_smile:


(Fanboj O) #2

Częstuj się:

http://support.microsoft.com/kb/941600


(TomVoo) #3

Osobiście zacząłbym od przywrócenia systemu na podstawie ostatniego punktu przywracania przed awarią którą opisujesz. W moim przypadku (używam Visty już 2,5 roku) raz przydarzyła mi się taka sytuacja i właśnie skorzystałem z przywracania systemu.


(boczi) #4

reskafun00 , proszę poprawić temat na konkretny, obrazujący problem używając opcji EDYTUJ