Problem w kodzie php - Nie znaleziono pliku


(Login 0 0) #1

Napisałem sobie stronę w php. Na moim komputerze strona działa (zainstalowałem krasnal serv do testów), ale gdy wrzuciłem pliki na zakupiony hosting wyświetla mi się taki błąd:

Co mam zrobić żeby komunikat się nie wyświetlał?


(Ciupa Michal) #2

nie jestem pewien czy oto chodzi ale chyba tak:

viewtopic.php?f=7&t=204639


(rozwalkompa) #3

a w jakim katalogu masz na serwerze index.php? Bo powinien być w public_html albo zmień w pliku index.htm inną lokalizację.


(Asterisk) #4

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na konkretny.

Inaczej temat poleci do śmietnika.


(Kontakt) #5

A teraz może mi ktoś powiedzieć, od kiedy przy pisaniu stron, stosuje się "\" zamiast "/" ?

Bo z tego co wiem, to dla uniwersalności pisanego kodu stosuje się tylko "/".

I z tego wynika zgłaszany błąd - nie można otworzyć pliku, ponieważ podany adres ma zły format - najprawdopowobniej Twoj serwer działa pod Linuksem i przez to "nie rozumie" zapisu "Windowsowego".

Pozdrawiam :slight_smile: