[Problem]Windows 10 - Brak dźwięku


(Makavelihs) #1

Cześć! Ostatnio przeniosłem się z systemu Win 7 na Win 10. Po zainstalowaniu systemu zabrałem się za instalację sterowników, wszystkie zainstalowały się pomyślne prócz sterownika do dźwięku. Kartę dźwiękową mam wbudowaną w płytę główną, na win 7 nie było z nią problemów (używam tych samych sterowników). W prawym dolnym rogu, przy ikonce megafonu jest widoczny czerwony "x" https://scr.hu/y4yXPY a po najechaniu na niego wyskakuje napis "Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego. 

 

Dodam, że w Menedżerze urządzeń sterownik jest zainstalowany, lecz przy sterowniku widnieje "!" na żółtym trójkącie https://scr.hu/jXgkeg

 

Jeśli ktoś miał już z tym styczność i zna rozwiązanie mojego problemu prosiłbym opisanie jak mogę to naprawić :slight_smile:

Z góry dziękuję i pozdrawiam.


(mark1a) #2

próbowałeś odinstalować sterownik do dzwięku i zrestartować system ? To powinno rozwiązać problem gdyż system ma wbudowane sterowniki do większości sprzętów.


(Makavelihs) #3

Tak, wyczytałem ten sposób na jakimś forum o komputerach i tak robiłem. Najdziwniejsze jest to, że po zrestartowaniu komputera instaluje się ten sam sterownik, który nie działa. :confused:

 

Odświeżam. Mam nadzieje, że otrzymam pomoc :slight_smile:


(Kurp55) #4

Podaj więcej informacji o swoim komputerze ( laptop - model i producent, stacjonarny - płyta główna ). Napisz jaki jest identyfikator sprzętu.

Możesz też samodzielnie spróbować wyszukać odpowiedni sterownik http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html


(Legia1990) #5

Driver Booster Spróbuj ! -http://www.dobreprogramy.pl/Driver-Booster,Program,Windows,41956.html