od dłuższego czasu mam problem wysłania poczty z thunderbird, oczywiście sam się aktualizował więc mam nową wersję, przedtem też ten problem był
chodzi głównie o to że w normalnych e maili wysyła normalnie a więc połączenie jest ok, natomiast w załącznikach nawet do 1 MB nie umiem wysłać ładuje się kilka % i pokazuje się taki monit:
Wysyłanie wiadomości nie powiodło się.
Wysyłanie wiadomości nie powiodło się, ponieważ połączenie z serwerem SMTP poczta.o2.pl zostało przerwane w trakcie transakcji. Należy spróbować ponownie lub skontaktować się z administratorem sieci.
dodam że z konta np interia działa bez zarzutu,
próbowałem na innych programach pocztowych i też zrywa, czy to wina serwera o2?
co ciekawe z strony o2.pl udaje się za pierwszym razem wysłać plik z załącznikiem tylko że muszę się logować przez stronę a nie po to się ma program pocztowy
Tak, to wina o2 (z klienta poczty akceptuje tylko małe załączniki, tak do 1MB), ja też miałem tam konta, ale m.in. z tego powodu przeniosłem się gdzie indziej. Radzę zrobić to samo, bo szkoda energii na użeranie się z kolejnymi wadami o2 i ich spamem.
Poszukaj w sieci, są lepsze konta, a na o2 zrób przekierowanie jeśli zależy ci na adresie.
Używałem o2 kilka lat, ale niestety ten błąd mnie dobił. Wcześniej często, przez jakiś czas, nawet kilka godzin, nie dało się odebrać/wysłać poczty.
Przez stronę WWW raczej wszystko działa, jak tam sobie piszą, przez klienta poczty, już jak widać nie. ■■■■■■■ wie dlaczego, na forum pomocy o2 nic nie ma na ten temat.
Trudno coś polecać, każdy ma swoje wymagania. Słyszałem, że ostatnio poczta na onecie dobrze działa, jest jeszcze wp.pl i interia z polskich - tych największych.
Gmail, Hotmail, Yahoo i mnóstwo innych drobniejszych dostawców za granicą.