Mam problem prawdopodobnie z net framework 4 ponieważ po jego aktualizacji do tej wersji przestały mi działać takie gry jak CoD4 i GTA 4 (jeszcze nie dawno było wszystko ok)
Te zrzuty ekranów nie wiele mogą tu pomóc. Skoro sam twierdzisz, że winny może być NET Framework, to odinstaluj w oknie Programy i funkcje, w pozycji Microsoft NET Framework 4 Client Profile, a dodatkowo przywróć system do tyłu na chwilę (czas) przed zainstalowaniem tego NET Frameworka.
Napisałem wyżej: Odinstalować w: Panel sterowania > Programy i funkcje, pozycja Microsoft NET Framework 4 Client Profile. Poza tym, nie chodzi o kopię zapasową lecz Przywracanie systemu, Menu Start > Akcesoria > Narzędzia systemowe > Przywracanie systemu i wybrać pozycję sprzed zainstalowania NET Fameworka 4.
msl171 , nazwij temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978
System przywrócono i niby wszystko jest ok ale po dwóch dniach znowu jest to samo co przedtem a Net framework 4 już nie jest zainstalowany tylko jakaś jego aktualizacja nie mam ochoty przywracać systemu co chwila a automatyczne aktualizacje wolał bym mieć włączone
Nie musisz rezygnować z automatycznej aktualizacji, lecz po prostu wyłączyć z niej tylko ów NET Framework 4. Robi się to w oknie Windows Update. Skoro, Twoim zdaniem, szkodzi tutaj NF 4 to innej drogi nie ma.
– Dodane 06.10.2010 (Śr) 19:54 –
Prawy klawisz na niechcianej pozycji w oknie Windows Update i wybrać Ukryj aktualizację.