Bardzo prosze,moze ktos wyjasni mi gdzie lezy przyczyna problemu,ktory opisuje ponizej.
W dolnym pasku pojawila sie ikona informujaca o dostepnych aktualizacjach.Bylo ich 8 dla Windows Vista 32.Zainstalowalem wszystkie a przynajmniej taka informacje otrzymalem od systemu.Ale po 5 minutach znow pojawil sie komunikat o aktualizacji dla pakietu ochrony Windows Vista KB979683,pojemnosc pliku 13 Mb.Znow zaczalem instalacje i otrzymalem znow komunikat,ze aktualizacja sie powiodla i aktualizacja zostala zainstalowana.To bylo wczoraj wieczor.Dzis otwieram system,ten sam komunikat,i oczywiscie wszystko sie powiodlo ale za 2 minuty otrzymuje ten sam komunikat i tak bez konca.Komunikat,aktualizuje,wszystko niby ok a komunikat o koniecznosci aktualizacji pojawia sie nieprzerwanie.Numer tej aktualizacji podalem wyzej w tekscie.Dodam,ze moja wyszukiwarka to Mozilla Firefox.System Vista 32 bit.Prosze o pomoc.
Firefox to przeglądarka internetowa nie “wyszukiwarka” a aktualizacje możesz też pobrać ze strony microsofta i ręcznie zainstalować jeżeli się nie mylę. może być też problem z fałszywymi alarmami lub infekcją która takie alarmy wywołuje. jakiego antywirusa używasz, używasz jakieś inne programy do ochrony oprócz antywira, występował już kiedyś taki problem, masz poprawnie ustawioną date i godzine w systemie(nie poprawna data przeszkadza w aktualizacji)?
Nie wiem jak to sie stalo,ze zamiast “przegladarka” napisalem “wyszukiwarka”.Przepraszam ale robilem wiele rzeczy na raz.Oczywiscie przepraszam za blad w tekscie.Co do aktualizacji to mam ustawione na automatyczne i rodzi sie z tego powazny problem,bo nie moge nawet kompa wylaczyc normalnie ,poniewaz zaraz mi sie instaluje ta aktualizacja KB979683.Jak spojrzalem na liste pobranych aktualizacji to mam ich juz 15 o tej samej sygnarurze i nadal pojawia sie powiadomienie o nowej do pobrania.Nie sadze,zeby to byl falszywy alarm o pobieraniu aktualizacji .Uzywam Kasperskiego 2010 do tego mam skaner Malwarebytes Anti-Malware.Wszystko mam poprawnie ustawione.Taki problem pojawia sie u mnie po raz pierwszy.
th@les , na forum używamy polskiej psiowni. Popraw błędy w postach i zacznij jej używać. Proszę nazwać temat konkretnie, zgodnie z regulaminem forum. Inaczej temat zostanie usunięty.