Witam serdecznie od kwietnia mam problem z instalacją aktualizacji na Windows 7 Home Premium 64 bit
po przywróceniu do ustawień fabrycznych laptopa mam do zainstalowania ponad 200 aktualizacji jednak kilka z nich nie chce się zainstalować próbowałem już wszystkiego, narzędzia do rozwiązywania problemów z aktualizacjami itd opisałem problem na Microsoft answer i nic.
Tych aktualizacji nie da się zainstalować KB4054518, KB2742595, KB2737019, KB2729449, KB2604121
Macie jakieś pomysły porady, mam wrażenie, że Microsoft zmusza mnie do przesiadki na Win 10
wejdź do partycji systemowej C:/windows/ i wyszukaj SoftwareDistribution pierw wyłacz windows update w services.msc i usuń a potem włącz od nowa wyszukiwanie,powinno pomóc
Można też ręcznie, czyli pobrać brakujące i zainstalować przy minimum wysiłku komputera. Przykładowo pierwsza:
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4054518
Wpisujesz tam w “wyszukaj” i masz.
Spróbuj w oczyszczanie dysku, oczyścić dysk ponieważ mogła się jakaś aktualizacja zepsuć i system nie może jej zainstalować ani pobrać ponownie.
Miałem taki problem z windowsem 10 więc tu też powinno działać
To celowa akcja MS mająca zmusić do zainstalowania WIN10. Trzeba było to zrobić jak było za darmo.