Problem z aktywacją legalnego windows xp home edition

Witam, mam nie mały problem. Zacznę może od początku. Około 3 lata temu kupiłem zestaw komputerowy z oryginalnym windows’em xp home edition. Kiedy dziś załączyłem ten komputer wyskoczyło mi okienko aktywacji systemu. Ku mojemu zdziwieniu o co chodzi jak system jest oryginalni itp. Nie da się nic zrobić wpisywałem oryginalny klucz produktu jaki dostałem przy zakupie i piszę mi, że jest nieprawidłowy. Na tym komputerze mam bardzo ważne dane więc format dysku i instalacja nowego systemu nie wchodzi w grę. Co mam robić? Proszę o pomoc .

daronrou , co masz zrobić?

Po pierwsze, proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Po drugie - telefon na infolinie MS.

Problem rozwiązany proszę o zamknięcie tematu. Dziękuje :slight_smile:

Chętnie posłucham w jaki sposób rozwiązałeś problem

Zadzwoniłem po raz kolejny do MS, po około 20 minutowej rozmowie najpierw z automatem później z miłą panią, która krok po kroku pomogła przebrnąć przez tą aktywację. Szkoda tylko, że straciłem trochę pieniędzy na telefon (dzwoniłem z komórki). Kupując legalnego Windowsa myślałem, że będzie mi służył latami bezproblemowo, a tu mała wpadka.

Za kłopot przepraszam.

Pozdrawiam :slight_smile: