Witam mam legalny windows XP Home Edition jednak iż podczas aktywacji mówi mi że nielegalny jest a legalny nie mam tylko naklejki bo została brutalnie zniszczona jak mama wycierała kurze za pomocą (pronto) i jak mam przekonać że jest on legalny? Mam na niego faktury paragony itp. Mam windows 7 ale mam dużo gierek które działają na xp i chciałbym go koło w7 zainstalować. A na windows 7 wszystko jest ok aktywuję się i problemów nie ma.
A instalowałeś już tego XP wcześniej na innym komputerze?? Jeśli tak i aktywowałeś go na innym komputerze to niestety ale jest on na stałe przypisany do tamtego komputera. Co innego jeśli był instalowany na innym komputerze ale nie był aktywowany ani razu, wtedy można go przenieść na inny.
Możesz zamówić duplikat COA u sprzedawcy, konieczny jest rachunek i pudełko (potrzebny jest z niego numer COA Barcodes)
Oczywiście mówiłem o wersji OEM
nie był aktywowany na innym komputerze. Tak mówię o wersji OEM
– Dodane 12.04.2010 (Pn) 15:03 –
a co z kluczem bo nie przyjmuje ; /
Zadzwoń na infolinję microsoftu tam powinien być automat który poprowadzi cię przez proces aktywacji telefonicznej ;] też tak miałem raz i pomogło ;] od tej pory aktywacja normalna działa bez problemu ;]
Prawdopodobnie przekroczyłeś liczbę aktywacji online (niby limit to 2 takie aktywacjie, lecz to nie prawda) limit szybciej się wykorzysta jeśli zbyt często będzie aktywować system