Problem z antywirusem ( norton)

Korzystam z nortona od kilku dni. ( windows 7 professional 32 bity) Po 2 dniach pojawiłą mi sie ikonka na pulpicie a oprócz tego wyświetla mi, że norton jest wyłączony i nie da sie go włączyć… http://zapodaj.net/864cbe277c35.jpg.html. Co może być przyczyną?

hardstyle18 , po mojemu system jest zainfekowany jakimś syfem, który niestety zablokował antywirusa. Ściągnij doktor web curelt, albo MalwareBytes Anty Malware, zrób pełne skanowanie i usuń odnalezione infekcje.

Norton mógł zablokować swój program. Ze zdjęcia wgląda jak był by wyłączony

Spróbuj może przeinstalować Nortona tym narzędziem.

Takie “klocki” z Nortonem dzieją się gdy np. program aktualizuje wersję, która nie zostanie pobrana do końca, po restarcie mamy taki efekt jak u Ciebie, przechodziłem to kilkakrotnie na kompach znajomych, gdy otworzysz menadżer zadań to zobaczysz że usługa Symanteca działa i ma się dobrze, aby to naprawić pobierz najnowszą dostępną wersję, choćby z naszego Vortalu, uruchom instalator, który sam nadpisze uszkodzoną wersję, podczas odinstalowania będziesz miał wybór zachowania wszystkich ustawień z dotychczasowej wersji, restart, ewentualna ponowna aktywacja i po problemie.

BTW. Norton Removal Tool jest domyślnie zawarty w exe instalacyjnym, nie trzeba go dodatkowo pobierać :wink:

hardstyle18 ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.