Problem z aplikacjami w Office 365 - otwierają się tylko w OneDrive

Witam! Mam problem z aplikacją Open Office 365 Personal. Otóż zakupiłem dzisiaj wcześniej wymieniony pakiet w miesięcznym abonamencie, po pobraniu i zainstalowaniu nie mam żadnych z aplikacji na swoim komputerze, mam na myśli tą podstawową 5 jak Word, Excel, Power point etc. Mogę z nich korzystać jedynie przez Web, dzięki One Drive, co nie jest mi szczególnie na rękę. Klikałem w opcje “Zainstaluj Pakiet Office” instalowałem go ale wciąż nic nie jest dostępne. Nawet nie wiem szczerze pozwiedzawszy gdzie jest mój klucz licencyjny. Za co ja tam właściwie płace w tym wypadku? Ktoś miał ten problem lub wie jak go rozwiązać? Jak zainstalować te aplikacje na swoim komputerze żeby działa i były dostępne Offline? Liczę na pomoc!

Jeśli już to bez “Open” :slight_smile:

Który dokładnie abonament kupiłeś? Wrzuć linka.

edit: Chodzi o to: https://www.microsoft.com/pl-pl/p/office-365-personal/cfq7ttc0k5bf?activetab=pivot%3Aoverviewtab ?

Jeśli tak to jak najbardziej powinieneś mieć aplikacje desktopowe. Jeśli masz problem z instalacją to skontaktuj się pomocą techniczną.

Dokładnie ten środkowy, Personal!!

W wersji biznesowej instaluje się to tu:

Jak jest w osobistej to nie wiem. Może tak samo.

Jakby co dzwoń / pisz do pomocy technicznej. Na pewno pomogą.

Ehhh czyli pewnie całkiem możliwe ze Personal nie ma klasycznych wersji programów :frowning:

No nic, dziękuje za chęci!!

Oczywiście, że ma. Nie rozumiem z czego to wnioskujesz.

" Klikałem w opcje “Zainstaluj Pakiet Office” instalowałem go ale wciąż nic nie jest dostępne."
Co to dokładnie znaczy? Powinien się odpalić instalator i zainstalować aplikacje. Chwilę to może trwać. Od kilku do kilkunastu minut. Potem powinny już być.

Serio, klikam, pisze jak byk ze zainstalowany, a ma 3 gb, a pozniej wciaż odsyła mnie do One Drive, nawet jak wyszukuje w pasku zadan to nie ma tych programów. Załóżmy ze klikne w zaznaczone na screenie 2 to otweria mi od razu karte przeglądarki. Na screenie 2 widac opcje Zaistaluj Pakiet, klimat w nia przenosi mnie tutaj (screen 4) A po zainstalowaniu to pokaze w nowym poscie ze timeouta nie było w tym :frowning:

No i ciag dalszy, screen 5, powinno byc ok wchodze w pasek a tam: (screen 6.) Serio nie ogarniam juz

Może zrestartuj komputer.

Jak nie, to (wspominałem już o tym chyba 2x) skontaktuj się z pomocą techniczną. Naprawdę nie rozumiem po co piszesz tu na forum zamiast zrobić to od razu.

Również nie pomogło. Tak też zrobię, a piszę bo czasami to dużo szybsze niż szukanie pomocy w dziale technicznym, a nóż może trafię kogoś z podobnym problemem? Mógłbym zaoszczędzić sporo czasu a techniczni i tak odpowiedzą najwcześniej jutro. Tak czy siak dzięki za pomoc.

Menu start czasami się nie indeksuje prawidłowo, szczególnie jak się grzebało w systemie. Skróty mogą być przypisane do czegoś innego.

Zobacz co masz w katalogu:
C:\Program Files\Microsoft Office\root\Office16\

powinien być tam office.

Hahhah bingo!! Dziękuje za pomoc!!! Niesamowite :smiley: