Problem z ati2dvag.dll

Mam problem z tym plikiem. Zaczęło się dzisiaj zupełnie bez przyczyny w czasie gry w ET zaniecha i niebieski ekran na którym pisze że przyczyną błędu jest plik ati2dvag.dll . Potem już nie da się uruchomić komputera na sterownikach. Uruchamia się w trybie awaryjnym oraz w normalnym trybie ale tylko jak sterowniki są odinstalowane.

Mam Radeona X800GTo i same sterowniki 8.7 Próbowałem już 8.5 i 8.5 i ten sam efekt. Karta mam od 9 miesięcy i nie było żadnych problemów. W ostatnim czasie nic nie instalowałem nowego ani nie grzebałem w komputerze. Teraz posprawdzałem temperatury i są w normie. Komputer jest czysty, nie ma kurzu, nie ma problemu z kondensatorami.

jakie macie propozycje :?:

Spróbuj użyć tego w trybie awaryjnym aby usunąć resztki sterowników od grafy.Potem spróbuj zainstalować jeszcze raz 8.5(z 8.7 są czasem problemy)

nie pomogło.

Wydaje się że problem rozwiązany. działam teraz na sterownikach 8.7 ale po szukaniu w internecie widać że ten problem pojawiał się już w 2003 roku więc data sterowników nie jest chyba najważniejsza. Sprawdziłem w sumie 5 rodzajów sterowników nic nie zmieniło. Więc wyciągnąłem kartę z zamiarem sprawdzenia w innym komputerze a tu w złączu AG był mały kawałek kurzu, wyczyściłem dokładnie, założyłem kartę i teraz działa. Teraz tylko musze się upewnić.