Problem z Audio Device on high definition auto bus


(Zajaks) #1

elo.

A więc tak szukałem pomocy w innych tematach próbowałem różnych sposobów aby to naprawić ale nic nie ruszyło.

Dokładny opis problemu:

Moja głupota sprawiła ze przez przypadek odinstalowałem w dodaj/usuń, sterowniki do karty dźwiękowej. Szybko sie zczaiłem co zrobiłem i chcialem spowrotem zainstalowac sterowniki z płytki którą dostalem wraz z laptopem. Robiąc to wszystko szło jak po maśle lecz na końcu wyskoczył błąd. Wszystie sterowniki do karty zostaly zainstlaowanie poprawne prócz Audio Device on high defination auto bus... . Przy tym sterowniku wyskoczył żółty wykrzyknik, zaczołem szukać po forach jak to naprawic, spotkalem wiele przypadkow nawet bardzo podobnych do mojego stosowalem w/g opisanych tam wskazowek jak to naprawiac lecz nic nie przyniosło skutku. Sterownika nie można akualizowac, jak klikam akualizuj nic sie nie dzieje, tak samo nie mozna odinstalować, wyskakuje coś w stylu "NIe można odinstalować urządzenia, urządzenie to może być potrzeben do rozruchu komputera."

Dane mojego laptopa

Acer 5320

płyta głowna : acer travel mate

system operacyjny : Xp z sp2

TO by było na tyle jeżeli jest ktoś mi wstanie udzielic jakiejś porady, będe wdzieczny Pozdro !


(Technik Elektro) #2

najpierw łatka uaa888111 potem po restarcie sterowniki

http://drivers.softpedia.com/get/SOUND- ... 5423.shtml


(Zajaks) #3

działa, dzięki. Sterowniki co miałem z płyty poprostu były nie akutalne. pzdr i jeszcze raz THX