Problem z automatyczną instalacją AdBlocker Ultimate w EDGE

Od dwóch dni nie może się zainstalować rozszerzenie AdBlocker Ultimate ani adblocker (z oficjalnego sklepu Windows) w przeglądarce Edge pomimo że są to dedykowane rozszerzenia dla tej przeglądarki. Mój system : Windows 10 Pro. Uprzejmie proszę o pomoc. Wyświetlany jest kod błędu: Kod: 0x80070005

https://errorkit.com/errors-directory/id/41455?language=pl&cid=Errors.PL.new-errorid_41455-errorname_0x80070005&gclid=CjwKCAiAqOriBRAfEiwAEb9oXSl6oIEQ1gk3IkCp-9PAR92YclrXAdmlTbew19Dk_L_RkFShQDvwZxoC6xYQAvD_BwE

Do Astor 44 . Przy próbie pobrania z pliku ze wskazanego powyżej linku wyskakuje komunikat “zablokowano - MALWARE” więc coś nie tak.

Kod błędu 0x8007005 dotyczy zazwyczaj braku uprawnień. Nie zawsze da się w łatwy sposób ustalić dlaczego problem wystąpił. Może być to np. uszkodzony profil użytkownika lub złośliwe oprogramowanie.
Nie wiem co można tu jeszcze poradzić.

Poważnie dostał się tam jakiś syf co się nazywa “AdBlocker Ultimate”… i co to jest ten “adblocker”?

Do krystian3w : ta aplikacja “AdBlocker Ultimate” pochodzi z oficjalnego sklepu Windows - bez komentaża.
Do Astor44: Dzięki za próbę pomocy w rozwiązniu problemu. Załatwiłem to inaczej - na stronie pobierania znalazłem przycisk “anuluj instalację” i w ten sposób zamknąłem problem. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.

1 polubienie