Problem z avast!4 - błąd przy uruchomieniu?


(zakręcona79) #1

mam problem z otworzeniem programu avast 4.gdy chcę go otworzyc wyskakuje mi komunikat:G:\Program files\Alwil Software\Avast4\ashAvast.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu Win 32.bardzo proszę o pomoc,bo ja nie mam zielonego pojęcia co zrobić ? :frowning:


(Kwaite09) #2

Po zainstalowaniu avasta, powinien sam się uruchamiać ze startem systemu!

Zobacz czy nie masz go w tray'u [tu obok zegarka po prawej stronie na dole ekranu]


(Musak28) #3

Avast jest to nowy program, więc nie powinno być żadnych problemów. Przypuszczam, że w systemie brakuje pewnych plików (z rozszerzeniem NT) w efekcie czego masz problemy z tym programem, a w przyszłości może i z innymi. Proponuję spróbować przywracania systemu, albo naprawy systemu z płyty instalacyjnej Windows podczas uruchamiania komputera.


(XMan) #4

Start -> Panel sterowania -> Dodaj lub usuń programy -> avast! Antivirus -> Zmień/Usuń i wybierz Napraw - Dalej >

Klik :

24b5b3ab1b06d1fam.jpg

Zrestartuj komputer.


(Chillout) #5

Masz problem tylko z tą aplikacją?


(Kyrneh1) #6

Przepraszam,że się włączam,ale jak dostać się do tray'u,co trzeba kliknąć,by go otworzyć.


(zakręcona79) #7

tak mam tylko problem z avast'em,wszystko inne działa.nie ma go tray'u,a wiem że tam powinien byc.zaraz będę działac z tym co mi poradziliście,na chwilę obecną dziękuję Wam bardzo,jakby co to będę pisac jak mi poszło.pa


(Musak28) #8

Tray to te ikonki, na pasku start (na dole po prawej stronie). Nie trzeba daleko szukać. :wink:

mlavasttray.jpg