Problem z bezprzewodowym internetem w sieci play po formacie w laptopie

witam, kilka dni temu robiłem format mojego laptopa a właściwie przywrócenie systemu do stanu początkowego przez program onekey recovery. mój laptop to lenovo z580. po tym zabiegu fakt, laptop chodzi dużo szybciej ale pojawiły sie problemy. po piewrwszy samoistnie potrafi sie wyłaczyć laptop tak jakby mi ktoś wyjął baterie z laptopa przy niepodłączonym kablu do gniazdka :o a drugi, ważniejszy problem to ten z internetem. mam w sieci play no i po zaistalowaniu neta  u mnie na laptopie nie dziala mi internet tzn nie wczytuje stron albo wczytuje je do połowy i tyle, nic więcej. sprawdzałem mój modem w innych laptopach, internet działa bez zarzutu no i łącząc przez wifi mój laptop, internet dziala normalnie. ktoś może mi w tym pomoc ? Będę wdzięczny bardzo  bo to ważne dla mnie.

madritista

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj, umieszczonego w prawym dolnym rogu swojego posta, następnie z opcji Użyj pełnego edytora, znajdującej się pod edytowanym postem.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.