Problem z bitcometem

Witam

Mam pewien problem, a mianowicie kiedy włączam bitcometa i zaczynam sciągać jakiś tam plik, to wtedy coś zaczyna ze sobą kolidować. A dokładnie to coś takiego jakby rozłączało mi NEO+ (nie rozłącza się tak naprawde) i nie moge poprostu wyświetlić żadnej strony, gg robi się niedostępne. Mam firewalla Outpost Firewall 2.5 Pro. Może to jego wina ? To może ktoś wie jak ustawić aby wszystko śmigało, dodam tylko że jeszcze kilka godzin temu sciągałem coś przez bitcomet i wszystko śmigało jak trzeba a nic nie majstrowałem z uprawnieniami bitcometa (innych programów owszem).

A moze BitComet sciąga całą przepustowością łacza i wolną sie wszytsko otwiera, poczekaj chwile :slight_smile:

napewno nie bo jak już napisałem na gg robie się niedostępny i zapomniałem dodać że właśnie wygląda to tak:

1. zaczynam sciągać bitcometem

2. dołączają peery i seedy

3. działają stronki

nagle:

1. odłączają peery i seedy

2. nie działają stronki

3. gg się robi niedostępne

To samo powtarza się już kilka razy (swoją drogą niezła struktura nie ?)

U mnie występował podobny problem tyle ze wywalało mi połączenie na drugim komputerze.

Pomogła zmiana wersji na 0.57:

http://www.idg.pl/ftp/pc_5880/BitComet.0.57.html

Tą wersje uznaje za najstabilniejszą i najlepsza.

Pamietaj aby przed instalacją tej wersji, usuń starą , wywal katalgi i przeczyśc rejestr.

ok spróbuję to zrobić i podam rezultaty. Mam jeszcze jedno pytanie czy nie wie ktoś tego ze może to firewall jest wszystkiemu winien

Firewall nie, moze tylko korygować w osiąganych transferach, jezeli nie odblokujesz programu :slight_smile:

Czego nie zapomnij zrobić :slight_smile:

nie no miałem cały czas odblokowany ale ogólnie to outpost sprawiał mi kłopoty bo odrazu po jego instalcaji też nie mogłem otwierać stron (podobny problem do tego ale z innego powodu), przez to że panda zostawila po sobie resztki swojego firewalla, dlatego kto wie czy to nie outpost