Witam
Mam problem z bluescreenem nie mogę znaleźć przyczyny oraz jej naprawić. Mogę liczyć na pomoc?
Zainstalowałem BlueScreenViev ale mi to nic nie mówi wrzucam wam screena z błędu
Witam
Mam problem z bluescreenem nie mogę znaleźć przyczyny oraz jej naprawić. Mogę liczyć na pomoc?
Zainstalowałem BlueScreenViev ale mi to nic nie mówi wrzucam wam screena z błędu
W7 SP1 x64 ?
WINDOWS UPDATE ?
Wykonaj CHKDSK dysku C :
Dysk C - Właściwości - Narzędzia - Sprawdź - Zaznacz x2 - Rozpocznij - Zaplanuj sprawdzenie dysku - OK
RESTART !
WIN+R :
EVENTVWR.exe
OK
Coś pisze na ten temat ( treść komunikatu) ?
KB2675806 ?
Skany dysku zrobiłem nie ukrywam skanowało się chyba z godzinę format był niedawno robiony ale nadal bluescreen wyskakuje
Proszę o screena z HDTune zakładka Health oraz z HWINFO zakładka Sensors (całe okno). Proponuję też skan memtestem (przynajmniej 3 pełne cykle)
Hej,
Temperatury w najlepszym porządku. Problemem jest niestety dysk - masz na nim 76 niestabilnych sektorów, które po oznaczeniu przez system staną się bad sectorami (parametr C5). Dodatkowo analiza S.M.A.R.T pokazuje problem z komunikację pomiędzy płytą główną, a samym dyskiem. Na początek warto wymienić przewód, którym dysk podłączony jest do kontrolera na płycie głównej. Dysk sam też generalnie nadaje się do wymiany.
Pozdrawiam,