Problem z bluetooth w samsungu r540

Witam. Jestem właścicielem laptopa samsung r540 i mam problem z bluetooth. Chce móc przesłać coś na telefon i odwrotnie, ale bez potrzeby kabla i wi-fi , a także podłaczyć sie do mini-wieży z funkcją bluetooth. Z góry dzięki i proszę o pomoc.;>

Ale na czym polega problem?

Przepraszam, zapomniałem napisać. Gdy chcę przesłać lub odebrać na laptopie jakikolwiek plik nie da się. Nie da się również dodać urządzenia bluetooth, z którym chcę się połączyć. U kolegi, który również ma windows 7 ta funkcja działa

Może spróbuj włączyć WiFi (Fn+F9). Często jest w laptopach taki “kombos”, że Bluetooth działa tylko wraz z włączonym WiFi.

Druga sprawa, to taka, czy masz absolutną pewność, że laptop ma fabrycznie zamontowany Bluetooth. Przy konfiguracji domyślnej, po wyjęciu laptopa z pudełka i pierwszym uruchomieniu, w tray’u obok zegarka, była ikonka Bluetooth? Urządzenia są przez laptop wyszukiwane i znajdowane, tylko transmisja nie idzie?

Owszem, była ta ikonka bluetooth ale nigdy nie dało się nic przesłać. Na pudełku i w instrukcji również był ten symbol i również sprzedawca w sklepie twierdził, że ten laptop posiada bluetooth.

Próbowałeś przeinstalowywać lub instalować nowsze/starsze sterowniki do bluetooth dla twego modelu laptopa?

Podobny temat: http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=40273

Użytkownik miał problem z przesyłaniem/odbieraniem plików. Rozwiązał on problem, cytuję

"Problem rozwiązany!

Diabeł tkwił w ustawieniach systemu. Wszedłem w ‘wyświetl usługi lokalne’ i miałem wyłączoną usługę ‘usługa obsługi bluetooth’. Wystarczyło przestawić na automatyczne uruchamianie i uruchomić.

Dziękuję Wam za pomoc, naprowadziliście mnie na właściwy tor.

Pozdrawiam"

NIe pomogło

PROSZĘ O POMOC

zrobiłam jak wyżej, faktycznie usługa bluetooth była wyłączona. ale co dalej? komórka nie wykrywa komputera, nie wiem jak połączyć komputer z komórką. Proszę o szczegółowe instrukcje. Pomóżcie starszej babce, samouczce.

Ja tez się z tym długo męczyłam.

Wejdz sobie w Usługi lokalne. Następnie wyłącz i włącz interfejs bluetooth tam. Mnie po tym zaczeło działac, Mam Samsunga R780 z Win7