Problem z bootowaniem plyty Ubuntu

Mam problem, brzmi on tak: przy starcie kompa wkladam plyte z ubuntu i jest wszystko ok naciskam ze by sie zainstalowal i pojawia sie takie cos

, wiec wciska jeszcze raz i pojawia sie na czarnym tle takie cos

. prosze o pomoc

// Poprawiłem Twój post - pamiętaj aby używać tagów code i quote, które zwiększają czytelność postów.

Kaka’

Z tego co tu przeczytałem wnioskuję, że masz źle wypaloną płytkę z ISO. Napisz może, czy ty nagrywałeś, czy masz oryginalną (przesłaną z góry, jeśli Sam zamawiałeś lub od kogoś dostałeś) płytkę?

DamianAMD proszę zmienić tytuł na konkretny.

Ok, plik ISO byl sciagany i wyapalany przez program ImgBurn, a takze Infra Recorder

Sprawdź sumy md5.

Tutaj link zapoznaj się z treścią dokładnie!

OK nie pasuja

To ściągnij jeszcze raz :wink:

Juz sie robi sciagam wersje 6.12 oplaca sie ??

Elokwentny Emu jasne.

No to fajnie

Złączono Posta : 06.01.2007 (Sob) 17:48

A i jeszcze jedno czy nie będe miec problemów z instalacją neostrady z modemem sagem fast800??? i czy bedzie do 6.12 pasowal program ubuneo???

Mam prośbę, możesz zakładać jeden temat do jednego problemu? Tak sie robi pamietnik a juz tego za duzo tu :?

Ja ci radze w ogóle nie instalowac linuksa bo mozesz mieć w przyszłosci problem ze sterownikami do swojego radeona, mój juz nie jest obslugiwany przez nowe stery ati (niestety ati nie jest jak nvidia), albo w przyszlosci zmienic na karte nvidii jak Ci zalezy na linie. Da sie to oczywiscie obejść, ale to juz wymaga troche wiedzy.

Ja wczesniej mialem Mandaryne 2006 to znalazla ster od 9600 i dzialala grafika :slight_smile: (zawsze mozna pokombinowac)

Twój radek jest jeszcze obslugiwany przez najnowsze stery i bedziesz mial akceleracje pod kazdą dystrybucją, ale kto wie co bedzie za kilka miesiecy, dlatego radze nie robic upgrade kernela (na razie mozesz robic) i jechać ile sie da na sterach ati, które obsługują twojego radka :slight_smile:

OK Tylko ze jest problem co scigne linuxa to niezgadzaja mi sie numerki :o