Witam mam problem z bootowaniem systemu. A problem polega na tym ze wyskakuje 1 okienko przeskakuje na drugie i nie chce sie wczytać a wiec stwierdzilem ze wgram nowego windowsa ale nastepnym problemem okazalo sie ze system nawet nie chce sie bootowac bo wyskakuje „boot from cd/dvd:” i na tym koniec nawet nie wyskakuje press any the key totalnie nic pomoze ktos ? Tutaj wrzucam zdj jak to wyglada
Komputer chce się uruchhomić z napędu optycznego nie z hdd. Musisz to zmienić w biosie. Poza tym pytanie kolegi Kramera99 uważam za idiotyczne bo jakie w tym przypadku ma ono znaczenie.
Gosciu ale o co ci chodzi ? Stalo sie to z dnia na dzien nic nie dokladane nic nie wyjmowane. A wiec na uj spcefikacja komputera ? Po prostu pytam czemu sie wiesza na 2 oknie biosu oraz dlaczego nie chce bootowac nowego systemu a ty wyskakujesz z krysztalowa kula…
Komputer trzyma aktualną datę i godzinę?
Jeśli nie, bateria BIOS do wymiany skoro twierdzisz, że stało się to z dnia na dzień.
Może MBR lub dysk umarł.
A to co takiego? Jak to rozumieć? Dla mnie za trudne.
Jedyne co po twoich postach wiem to to ze ten sprzęt to cos z DDR2 i floppy a system który ci nie bootuje to …system.
A co to za okienka ci wyskakują? Nie wiem