Problem z buforowaniem filmików w sieci

gdy dam np jakieś filmik z youtube dam pauze i pobuforuje go jakiś czas to moge go obejżeć tylko w małym oknie gdy puszczę go na pełny ekran (mimo iż jest zbuforowany) to buforuje go od początku - tak sie dzieje za każdym razem gdy chcę obejżeć jakiś filmik na necie - mam win xp i używam najnowszej opery , wyczyszczenie historii nic nie pomaga - bardzo proszę o pomoc

skoczowiak , a czy wiadomo Ci, że istnieją jeszcze inne przeglądarki prócz Opery?

Może przystałoby sprawdzić na innej przed napisaniem postu?

Pomoże to w wyeliminowaniu problemów z programem (w tym przypadku przeglądarką).

Przy ustawieniach fabrycznych, jeśli wejdziesz na stronę YouTube, na której jest film, będzie on ładowany w 360p … Jeśli, natomiast zarzucisz full screen to film automatycznie (jeśli jest dostępna taka jakość) jest ładowany w 480p bądź 720p/1080p jeśli ustawiłeś taką opcję w preferencjach. Dlatego buforowany jest od początku, bądź momentu w którym włączyłeś full screen.

ja mam dokładnie ten sam problem, niby zmieniłem w ustawieniach na wolne łącze ale działa to tylko w wyszukiwarce, lecz jak oglądam kanał jakiegoś użytkownika to przy fullscreenie znowu zmienia się na 480p, niby to nic takiego ale przy oglądaniu większej ilość materiałów potrafi to doprowadzić do niezłego szału…

dzieki za odpowiedz piotrku :slight_smile: pomogło :slight_smile: a Ty greh nie bedziesz mi mowil z ktorej przegladarki mam korzystać :wink: opera the best i tyle!