Problem z Canon MP220


(Sebcio12345) #1

Prosze o dalszą pomoc. Kolega Asterix mógłby cos pomóc, a nie w kółko, tylko tytułowanie tematów i smietnik. Na tym polega twoja pomoc, że przesadzasz i to mocno z tym ciągłym tytułowaniem, no ale jak sie chce błysnąc, wiedzy niet co zrobic.


(Cosik Ktosik) #2

Jaki posiadasz system operacyjny? Z komunikatu, że urządzenie może działać szybciej sądzę, że jest to XP. Jeżeli tak, to czy zainstalowałeś SP2?


(Sebcio12345) #3

tak mam XP z sp 2


(Cosik Ktosik) #4

Spróbuj zainstalować te sterowniki: http://www.cdrinfo.pl/download/2015020302


(Sebcio12345) #5

Dzięki, sciagam we wczesniejszym poscie który wylądował w śmietniku napisałem, że nie chce mi sie zainstalować Virtual Printer port for USB i takowego nie posiadam może tu jest problem


(Cosik Ktosik) #6

W menedżerze urządzeń (w menu start->uruchom->wpisz devmgmt.msc) z menu widok->wybierz Pokaż ukryte urządzenia. Teraz sprawdź, czy gdziekolwiek są znaki zapytania lub wykrzykniki. Jeżeli ich nie ma poszukaj tego urządzenia, o którym mówisz: Virtual Printer port for USB


(Sebcio12345) #7

Są znaki zapytania przy klawiaturze i myszy bezprzewodowej


(Cosik Ktosik) #8

A jak włączysz pokazywanie ukrytych urządzeń?


(Sebcio12345) #9

No własnie wtedy jak właze inaczej nie widac


(Sebcio12345) #10

czyzbym musial stawiac system??


(Cosik Ktosik) #11

Może spróbuj w menedżerze urządzeń usunąć tego Canona, potem restart. System zainstaluje go na nowo. Jak nie pomaga, to zrób to samo z kontrolerami USB.


(Sebcio12345) #12

Witam ponownie zrobiłem i nic


(Sebcio12345) #13

hello


(Sebcio12345) #14

już problem rozwiązałem. \Dzięki wszystkim za próbe pomocy