Problem z Chrome

Witam. Mam problem z Chrome. Jakiś tydzień temu MalwareBytes wykrywał mi pliki przeglądarki jako zagrożenie, Dokładnie Adware.Elex.ShrtCln. Zapisałem hasła, zakładki i zresetowałem Chrome razem z plikami synchronizowanymi w chmurze. Dzisiaj znowu przeskanowałem i znowu wykrywa mi zagrożenia.
Ścieżka prowadzi do Sync Data, czyli danych synchronizowanych. Już nie mam pomysłu co robić.
PS. Mam modyfikacje systemu Windows 10. Chodzi o to żeby nie usunęło mi kluczy z rejestru odpowiadających za blokowanie telemetrii.
Z góry dzięki za pomoc

Most antivirus programs identify KMS-R@1nHook.exe as malware—for example TrendMicro identifies it as HKTL_KMS or TROJ_GEN.R002C0OEO18 , and Symantec identifies it as Trojan.Gen.2 .

Most antivirus programs identify KMS-R@1n.exe as malware—for example Kaspersky identifies it as HackTool.Win64.HackKMS.b , and TrendMicro identifies it as HKTL_KMS .

Sam się baw.

Windows piracki. Jeśli tak, to tutaj nie znajdziesz pomocy.

Nie wiedziałem. W takim razie proszę o naprawienie tego. Z resztą tak samo.

1 polubienie

Witaj abc na Forum DobreProgramy

Miej świadomość, że aktywacja systemu operacyjnego, bądź pakietu biurowego za pomocą aktywatorów, może spowodować całkowitą blokadę komputera lub zakodowanie (często bezpowrotne) plików w komputerze. Nigdy nie masz pewności na jaką wersję wirusa natrafisz uruchamiając takie aktywatory.

Gdybym teraz utworzył dla Ciebie plik naprawczy, zostałoby skasowanych wiele niepotrzebnych lub niebezpiecznych plików, oraz większość ustawień zostałoby zresetowanych.
Niestety coś za coś.

Nie mogę również pominąć ważnej zasady Regulaminu dotyczącej pirackiego oprogramowania.

I. Kto może prosić o pomoc w tym dziale.

1. Użytkownik, który uważa, że jego problemy z komputerem mogą być wynikiem infekcji.
  2. Użytkownik, który chce zadać pytanie na temat szeroko pojętego oprogramowania zabezpieczającego, skonfigurować je lub rozwiązać problemy, które ono powoduje.
  3. Pomoc udzielana jest wyłącznie osobom posiadającym legalne oprogramowanie.
  4. Inne tematy zostaną przeniesione do właściwego działu przez Moderatora.

Pozdrawiam serdecznie

1 polubienie

Nie wiedziałem że mogą być tego aż takie duże konsekwencje. Chciałem przetestować windows 10 ltsc. Czy jeśli wrócę na mojego zakupionego windows 10 pro otrzymam pomoc?

1 polubienie

Jeśli nie złamiesz zasad regulaminu to na pewno. :wink:

W takim razie jutro się odezwę

Przeinstalowałem system (Windows 10 Pro) i problem zniknął. Teraz mam nauczkę żeby nie aktywować systemu aktywatorem. Dzięki za pomoc :wink:

1 polubienie

Jeśli System odzyskał sprawność, zaznacz post, który rozwiązał Twój problem. W tym przypadku Twój :wink:
obraz

W razie kolejnych kłopotów z komputerem, pisz :+1: