Dzisiaj zamontowałem cooler na procesor Arctic Cooling Cooper Silient 3 i coś mi się nie zgadza.
Temperatura spadła niecałe 5* czyli jakieś 45-46* a jak dotknę radiatora to jak na moje oko ma jakieś 30*. Mój procek to Athlon 1.4Ghz a podobno ten cooler chłodzi mocniejsze procesory do temperatury 30*. Podejrzewam że to chyba coś się popsuło z czujnikiem temperatury procesoraale nie jestem pewien. Jest jakiś sposób aby sprawdzić temperaturę jakoś fizycznie?
72W do rozproszenia nie ma co się dziwić że grzeje.
Prydał0 by się ją zmienić po paru miesiącach twardnieje, i są problemy z ściąganiem, na kruchych rdzeniach trzeba uważać, z resztąi tak bym ją zmienił na Arctic Silver5, ma lepsze wyniki i łatwiej się zmywa/ nakłada.
Jak nałożyłeś pastę i kiedy? Pasty muszą się wygrzać, i nie można przesadzać z ilością.
Ta pasta jest gesta jak ■■■■■■■ i w ogóle sie nie “klei” to fakt.
Pastę nałożyłem najpierw z tubki na procesor a potem rozprowadziłem patyczkiem do uszu po całym procesorze i nie nawaliłem jej bez tołku. Nałożyłem jej troche a potem rozprowadziłem.
Mam jeszcze inną pastę jest dobrej konsystencji ale nie wiem czy jest wystarczająco dobra. Jest to 7 pasta w białej tubce na tej stronie
wyrzuć ją w cholerę albo Arctic Silver5 albo MX-2 -test na pclab.pl albo Zalman ZM-STG1. warstwa pasty musi być cieniutka niemal przezroczysta. Nie dotykaj radiatora i rdzenia procka paluchami.
jak pastę należy nakładać na procesor? bo przeczytałem że musi być nałożona równomiernie po całym procesorze. Ja posmarowałem procesor pastą mnie-więcej równomiernie i lekko grubą warstwą bez “wygładzania”.