Mam problem z CS GO i prawdopodobnie innymi grami. Problem mam od tygodnia, a wygląda on tak, że jak gram kilka/kilkanaście minut w grę to komputer się wyłącza.Po wyłączeniu komputera wyczyściłem CCleanerem i z kurzu, nałożyłem nową pastę na procesor i była zauważalna różnica, nie miałem “lagów” i miałem więcej fps’ów, ale komputer wyłączył się. Podejrzewam, że to wina karty graficznej lub zasilacza. Wcześniej nie miałem żadnych problemów. Proszę o pomoc.
P.S Komputer wyłącza się tylko podczas grania. Na internecie mogę być ile chcę i się nie wyłączy. @synaptyk to są temperatury karty graficznej. Jak zagram, to po kilku minutach wyłączy się gra.
Pokazałeś jakieś temperatury, ale najważniejsze są te pod obciążeniem, bo wątpię by to była temperatura podczas grania(należy przez chwilę pograć i wtedy robić screena).
Problem rozwiązany. Wina zasilacza. Gdy grałem 15 minut i wyłączyłem csa żeby sprawdzić temperatury to dostałem laga i gdy restartowałem kompa to w zasilaczu coś skrzypiało. Na hwmonitorze pokazało 11.3V na 12V szynie.
Tym bym się raczej nie sugerował, bo odchylenia na poszczególnych liniach na poziomie +/-5% są rzeczą zupełnie normalną. W czasie obciążenia odchylenie dla linii 12V (zgodnie ze specyfikacją ATX) może przyjąć nawet wartości +/-10%, więc tutaj spokojnie się odczyty mieszczą. Co oczywiście nie znaczy, że odczyty w Windows na pewno są poprawne. Do sprawdzenia napięć używa się miernika cyfrowego.