Problem z curlem CURLOPT_FOLLOWLOCATION


(Sobladen) #1

Witam,

Chciałem użyć sobie curla. Ale mam problem z CURLOPT_FOLLOWLOCATION

$ch = curl_init();

		curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL,"http://www.megaupload.com/mgr_linkcheck.php");

		curl_setopt ($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, array('Expect:'));

		curl_setopt ($ch, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6");

		curl_setopt ($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 60);

		curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);

		curl_setopt ($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $postdata);

		curl_setopt ($ch, CURLOPT_POST, 1);

		curl_setopt ($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);

		$zwrotka = curl_exec ($ch);

		curl_close($ch);

Bo wywala mi błąd:

CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when in safe_mode or an open_basedir is set in

Na serwie mi tego nie wyłaczą bo to podstawowe zabezpieczenie.

Podobno mozna to obejść.

Proszę o pomoc.


(Sitemaster) #2

http://www.php.net/manual/en/function.c ... .php#95027