Problem z demo prostreet

Witam ściągłem demo pro street mialem windowsa viste gra wchodzila menu chodzilo itp. ale gdy wlaczylem wyscig gra wyłączała się. Postanowilem ze przeinstaluje windowsa na xp zainstalowalem direcxta stery od grafiki itp. lecz teraz gra od razu sie wyłącza nawet menu nie wchodzi. Dodam że sprawdzalem na słabszym kompie i gra sie włącza wyścig sie włącza ale bardzo sie tnie. Mój komputer na którym chce zainstalować demo pro streeta ma karte grafiki intel gma945 2gb ram to powinno wystarczeć Pozdrawiam i prosze o pomoc z góry dzięki

Prawdopodobnie tutaj leży problem.

Ta karta w ogóle nie nadaje się do gier.

To grafika mobilna więc laptop za słaby jest na tą grę.

mimo iz ma 2gb ram ta karta graficzna ma niby 224mb podobno jest montowana w nowych stacjonarnych kompach ale dlaczego teraz nawet trailer nie chce sie wlaczyc??

Yyy jakich ? Nowych kompach ? No tak ze zintegrowaną grafą. Które lecą do Vobisu, Tesco , Carrefour, Biedronka, i inne hipermarkety.

224 Mb pamięci ma. Rozszerzalnej do… i tu właśnie się pobiera pamięć z Twojego ramu. Nie masz osobnej pamięci grafiki. No nie… by ktoś na tej grafie chciał odpalić ProStreet’a :stuck_out_tongue: Ja na Radeon X1100 256 Mb ( rozszerzyłem do 512 ) nie chciało płynnie chodzić San Andreas a Ty o tej grafie mówisz o Need for speedzie. Ten radek a ten intel to dwa światy.

Daj sobie spokój.

I nie grzej procesora :slight_smile:

Teraz laptop do gier to minimum 6 tysi by można było w miare dobrze pograć. ( Chociaż znośnie będzie już na lapach rzędu 4500-5000 zł )

W nowych stacjonarnych kompach ? :hahaha:

Stacjonarnych kompów to ja długo nie widziałem z taką kartą nawet w supermarketach klasy Lidl, biedronka itp.

Nie no poważnie. W ostatniej gazetce Vobisu widziałem. A komp rzędu 4 tysięcy.

no dokładnie kolega ma racje 4 tys to juz troche jest ona jest rozszerzalna w biosie ustawilem na 224mb ale dlaczego teraz nawet menu sie nie wlacza??

Ale kolego spójrz wyżej co napisałem…