Problem z diagnozowaniem sieci

Witam!

Żyję z następującym problem:

Mam w domu kilka sieci, podczas gdy podłączam laptopa bądź komputer stacjonarny pod nie, od razu zazwyczaj sieć nie jest rozpoznawana, muszę więc dokonać diagnozowania (Diagnose and repair). Od wczoraj jednak usługa ta jest niedostępna i wyskakuje informacja:

Network Diagnostics cannot run because the Diagnostics Policy Service is not running. No i mam opcję do wyboru tylko jedną, w sumie nie można nazwać to możliwością, ponieważ tylko jest jedna :slight_smile: :

Click to open Service Control Manager, You will to manually start the Diagnostics Policy Service. One the service is started, you can run Network Diagnostics. Dobra, w takim razie jeśli jest przymus zmienienia na tryb manualny, robię to we właściwościach Diagnostic Policy Sevice w zakładce General w startup type. Jest super, ale po restarcie nadal występuje ten problem, jeśli uruchamiam START Windows informuje mnie: Windows could not start the Diagnostic Policy Service service on Local Computer. Error 5: Access is denied. Szukałem w biuletynach Microsoftu porad na ten temat, w Polskiej oczywiście nic, w sumie laptop zakupiony w Nowym Jorku, przyzwyczaiłem się, że polskie serwisy nie są kompetentne w wielu sprawach kiedy miałem problemy, ponieważ “to może być wina w produkcji seryjnej w USA, my nie znamy się na tym”, ale teraz chodzi mi o oprogramowanie :slight_smile: Więc jeśli ktoś wiedziałby jak to naprawić proszę o radę, próbowałem dosyć skromnie zorientować się również w atrybutach tych użytkowników etc. ale niestety nic odkrywczego nie dokonałem. :smiley: