Hej,
Mam problem z dll-propagation
Załączam pliki z programu frst
Z góry bardzo dziękujęFRST.txt (27,9 KB)
frst2.txt (39,9 KB)
Hej,
Mam problem z dll-propagation
Załączam pliki z programu frst
Z góry bardzo dziękujęFRST.txt (27,9 KB)
frst2.txt (39,9 KB)
Wykonaj poniższe polecenia
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
Witaj @testo,
jeśli jeszcze nie wykonałeś naprawy zleconej przez @iJuliusz poprosiłbym Ciebie o wykonanie wskazanego przeze mnie skryptu i przesłanie wygenerowanego pliku .zip do analizy, w celu uzupełnienia sygnatur.
Uruchom FRST, wciśnij kombinację klawiszy ctrl + y. Otworzy się notatnik, do którego wklej zawartość skryptu. Zamknij i zapisz. W FRST kliknij „napraw”.
VirusTotal: C:\Users\user\AppData\Roaming.dllbackups\dllruntime.exe;C:\Users\user\AppData\Local\Temp\1y6QaG1dVqmqkzRvawVNVxn3bhE\dllservices.exe;C:\Users\user\AppData\Roaming.dllbackups\dllruntime.exe
Zip: C:\Users\user\AppData\Roaming.dllbackups\dllruntime.exe;C:\Users\user\AppData\Local\Temp\1y6QaG1dVqmqkzRvawVNVxn3bhE\dllservices.exe;C:\Users\user\AppData\Roaming.dllbackups\dllruntime.exe
Omawiany plik o nazwie data_czas.zip pojawi się na pulpicie. Prześlij plik jako załącznik na adres e-mail: pomoc@mks-vir.pl. Nie otwieraj ani nie wypakowuj tego archiwum - plik należy usunąć zaraz po wysłaniu.
Msk vir wysyła do Eset/Kaspersky? Jak jesteś pracownikiem Mks-vir – to może na forum da się uruchomić plakietkę „Ekspert Mks-vir” (pisz może do @docent czy @Snow_Rainy).
Nie, nie jestem pracownikem. Bardziej Bitdefender, a z ich silnika korzysta sporo innych rozwiązań.
Kryptokoparka dll propagation: VirusTotal
Edycja 1: malware jest wykrywane teraz także przez: BitDefender, Emsisoft, Sophos, Kaspersky.
Można użyć skanera → Skaner online | mks_vir
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.