Problem z dobre-programy.pl

Cześć. Jakiś czas temu (pod koniec czerwca tego roku) zarejestrowałem się na dobre-programy.pl. Podałem fałszywe dane przy rejestracji poza imieniem, nazwiskiem i e-mailem. Nie przeczytawszy regulaminu i licencji zaakceptowałem. Mówiąc szczerze chciałem po prostu pobrać pewien program. Później zapomniałem o tej stronie. Jednak pod koniec lipca (miesiąc po rejestracji) dostałem wiadomość o zapłacie wynoszącej 98zł. Byłem na tyle głupi, że dałem się w to złapać. Napisałem do nich w sprawie tego konta. Dopiero po tygodniu dostałem informacje od pewnej osoby. Ta osoba powiedziała mi, że zaakceptowałem regulamin i muszę zapłacić. Jednak był pewien problem. Większość danych które podałem była fałszywa. Napisałem jej o tym i o danych na których przyjdzie kwota. Na drugi dzień poszedłem aby wysłać tę kwotę. Nie wiem czy dobrze zrobiłem. Czekam już 4 dni i zero odpowiedzi. A konto nadal jest zablokowane. W ostatniej wiadomości dostałem 5 dni na zapłacenie. Jutro najpewniej minie 5 dzień. Po tych pięciu dniach ma być naliczona bodajże jakaś grzywna. Nie wiem co mam zrobić. Czy powinienem jeszcze czekać, czy może mam to gdzieś zgłosić.

Z tego co słyszałem to dobre-programy.pl to oszuści. Szkoda tylko, że dałem się w to złapać.

Z pobieraczkiem były takie historie, że ludzie płacili, a za chwilę i tak dostawali kolejne wezwania do zapłaty.

Ja osobiście olał bym sprawę i żył dalej gdyby przyszła mi wiadomość o zapłacie z jakiegoś lewackiego serwisu w dodatku gdy podałem fałszywe dane.

po prostu wytłumaczcie pytającemu, że powinien to olać i tyle.

Witaj.

Jeżeli masz wątpliwości w tej sprawie, skontaktuj się telefonicznie lub e-mail z Rzecznikiem Konsumentów,(zgodnie z Twoim miejscem zamieszkania). Możesz również zatelefonować na Infolinię Konsumencką.

http://uokik.gov.pl/problemy.php?problem=68

Wpłaconych pieniędzy raczej nie odzyskasz.

W przypadku, gdyby firma przesłała do Ciebie e-mail z ponagleniem, odpisz im, że pieniądze wpłaciłeś. Podaj numer przelewu i datę wysłania pieniędzy.

Wtedy skontaktuj się z Rzecznikiem.

Pozdrawiam.

To jedna ze stron właściciela pobieraczka… ciekawe co za kretyn tworzy te strony :slight_smile:

uwaga-naciagaczy-t541358.html#p3385045

Temat zamykam, już chyba wszystko w tej sprawie było powiedziane.