Problem z dobreprogramy.pl

Widzę, że promo Avast mi zniknęło teraz dzięki Adguard przy pobieraniu dowolnego programu z DP. :grin:

1 polubienie

No AdGuard ma niezły ten filtr z pytajnikiem “?”:

#?##UkryjeCosNaChama co daje efekt:

<div id="UkryjeCosNaChama" style="display: none !important;">

1 polubienie

Twórca i team Adguard mają klasę, nie to co pingwin :joy:

Oni podeszli do braków w Chrome inaczej widać i można powiedzieć lepiej, tag style="" chyba lepiej nadpisuje niż “userCSS” Firefox / Chrome / Edge.

1 polubienie

Oftopic: XP w 32 / 64 bit :)?
Gdybym miał 64, to bym do dziś nie przeszedł na 10 :wink:

32 bit na 99% np. brak x64 w UA:

Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:60.9) Gecko/20100101 Goanna/4.1 Firefox/60.9 Mypal/28.3.1

i go ratuje “disconnectowe”:

||wpcdn.pl^

Rychu! To co, że XP? To dobra motyka i grabie, do uprawiania grządek internetowych. Przybyło mi pamięci i mam filmy bez ograniczeń i wszystko, co chcę. Do tego biuro śmiga, dzisiaj załapałem się na płatny odtwarzacz any mp4 blu-ray, chociaż darmowy mpc-hc odtworzy nawet 4k.
Na basilisk 55 problem stękania procesora nie istnieje, gdy w newsach DP piszę komentarz.

1 polubienie

Chyba namierzyłem:

!   dobreprogramy.pl
#@#+js(set-constant.js, WP.gaf.loadAndRunBunch, noopFunc)
!   reszta grupy WP
#@#+js(set-constant.js, WP.gaf.addCreation, noopFunc)

Wada, w odtwarzaczu reklama.

2 polubienia

TENKJU TENKJU :slight_smile:

Wygląda na to, że nowy system komentarzy za bardzo Pale Moona nie lubi, bo to ten sam problem, który u mnie występuje od końca grudnia przynajmniej, i też tylko na Pale Moonie właśnie… (chociaż może i występuje na innych przeglądarkach, ale zdaje się on losowo występować)

Może znów nie nadążają nad implementacją canvas, a na hotfix z strony programistów możesz nie liczyć, zalecany nowszy system i nowocześniejsza przeglądarka.

Mam najnowszy mypal, starsze wersje z githuba, nawet najnowszy z msfn, - czyli palemony od 27.9.3, do 28.4.1 jeszcze nie widziałem problemów ze skryptami na DP. Na innych przeglądarkach też losowo nie występuje, więc coś u Ciebie wadzi.

Miałem na myśli to pożeranie procka przy próbie napisania nowego komentarza na DP.

Jednak mimo zaobserwowanego obciążenia - nie wyskakuje nigdy błąd skryptu przy pisaniu komentarzy. Na basilisku 55 nie ma nawet obciążenia CPU przy pisaniu komentarzy.

Wiesz co najdziwniejsze że w Firefox Quantum wywala się skrypt interfejsu przeglądarki np. sam z siebie lub jak kliknę w przycisk :x:, ale nie chce za :cn: wyskoczyć propozycja przerwania skryptu WP z CDN.

Też od dwóch-trzech dni mam taki problem. Zarówno z chrome jak i Firefox.

Ja na szczęście od jakiś 24 godzin, może efekt falowego pobierania nowszej wersji plików z CDN.

No właśnie u mnie też nie ma, jedynie jest znacznie wyższe obciążenie CPU przy próbie napisania nowego komentarza (choć nie zawsze to występuje z jakiegoś powodu, dlatego napisałem, że losowe się to pojawia). Ten błąd skryptu, którego screen wklejałem w innym temacie wyskakiwał po samym załadowaniu strony.

Ja nie mam pewności, ale jakby się zakończył problem bez aktualizacji w Filtrach i jakby WP może straciła za dużo ruchu sieciowego - jakby kasa była z ~ 3 milionów odsłon portali mimo blokady odsłon.

Faktycznie, na razie działa.