Problem z doom'em 3


(Piotras320) #1

Witam. mam problem z grą doom3. Za kazdym razem gdy zaczynam grac zawiesza sie i wyskakuje informacja ze nastapil problem z aplikacja doom3.exe i zostanie ona zamknieta. :frowning: Sprawdzałem u znajomych i u nich wszystko bylo ok... bardzo prosze o pomoc.


(Canaletto) #2

probowałes zainstalowac gre na nowo ?


(Qbek50) #3

a inne gry Ci chodzą normalnie ? Czy też ten sam problem ? :?


(m@teo) #4

Wiem mi też się takie cos pokazywało ale przy SWAT 3 I se nie pograłem!! :stuck_out_tongue:


(Harry666) #5

odinstaluj zrob defragmentacje , przecczysc dysk RegCleaner i sprobuj zainstalowac na nowo :wink:

pozdrawiam


(Piotras320) #6

Gre instalowalem juz pare razy...ostatnio nawet formatowałem dysk....defragmentacja tez nie pomaga. Wszystkie gry chodzą normalnie tylko akurat z tą jest jakiś problem... :?


(Damian) #7

-Spróbuj tryb zgodności.

-Poszukaj jakiś patchy pod ten problem.


(Magik) #8

No to dalej:

  1. Instalowałeś patcha ??

http://www.lem.com.pl/plik.php?produkt=279

Co prawda w opisie nie ma nic o tym błędzie, ale nigdy nic nie wiadomo.

  1. Może SP2 coś blokuje ?? (ale to tylko strzał "w ciemno").

  2. Zareklamuj grę - może jednak coś nie tak z nośnikami. (wiem, że u innych działa, ale spróbować możesz).

  3. I jeszcze takie niewinne pytanko - to oryginał czy pirat ?? (pytam, bo na pirackich wersjach to częsty błąd).


(Piotras320) #9

Gra jest oryginalna...co gorsza ściągnąłem ostatnio demo, które też nie działa... próbowałem też z trybem zgodności ale zmieniało się tylko to że gra działała chwile dłużej. Spróbuje jeszcze z patchami

Update:

Niestety patche nic nie pomogły :frowning:

Zainstalowalem takze nowe sterowniki do karty, ale i to nie na wiele się zdało :frowning: ... mam nadzieje że jakoś uda się rozwiązać ten problem....


(Johny) #10

Czy wyskakuje tylko "program wykonał nieprawidłową operację",czy jeszcze wyświetla po kliknięciu na szczegóły w jakim module to może być błąd,a czy masz 1 czytnik cd rom,czy do tego nagrywarkę,problem może być nawet z wykryciem napędu,gdzie jest płyta,może być problem z service packiem,jeśli w trybie zgodności gra działała trochę dłużej,czy oprócz tego masz uruchomionego np antywirusa,przeskanuj komp,czy nie masz wirusa,może on uszkadzać pliki zaraz po zainstalowaniu gry,miałem tak z grą motorhead z CDA,miałem wirusa,który uszkadzał plik exe i gry się nie udawało odpalić,dopiero potem sprawdziłem komp antywirusem i znalazł wirusa


(Piotras320) #11

Wirusów żadnych nie mam bo skanuje kompa dosyć często, a napędy są dwa... problem raczej nie tkwi w servis packu, a gra za każdym razem wyłacza się w innym miejscu, choć nie póżniej niż 5 min. czasem nawet przy starcie...

Oprócz komunikatu o błędzie jest jeszcze sygnatura błędu..

AppName: doom3.exe AppVer: 1.0.0.1 ModName: gamex86.dll

ModVer: 0.0.0.0 Offset: 000d1840


(Magik) #12

Spróbuj może tutaj

http://lem.com.pl/pomoc.php

To link do pomocy technicznej polskiego wydawcy gry. Na dole strony jest formularz.


(Duch) #13

to ja jeszcze dorzucę pytanie:

:arrow: czy próbowałeś zmieniać sterowniki do Radeona :?:


(Piotras320) #14

Stery zmieniałem nawet kilka razy... aktualnie mam takie z których opisu wynikało że są zrobione specjalnie pod doom'a... ale nie pomogło... :frowning:


(Kam) #15

No to dziwne, bo sprzęt masz dobry... :?


(Piotras320) #16

No właśnie sam już nie wiem... tym bardziej ze u kumpla na gorszym sprzecie dziala...


(Kam) #17

To pewnie kumpel miał oryginała, a ty źle skopiowanego pirata? :twisted:


(Piotras320) #18

kamiennikl czytaj dokładnie bo już wcześniej napisałem że to orginał i sprawdzałem u innych i tylko u mnie niedziała...może Ty sie bawisz w piractwo, bo napewno nie ja :evil: