Problem z dostawaniem plików na GADU

Ja i kolega mamy internet z tej samej kablówki. Ja moge do niego wyslac plik a kumpel do mnie nie moze :? Czym to jest spowodowane ?? Przereinstalowalem firewalla i ustawilem tak zeby sie pytal o polaczenie danej aplikacji z internetem (LEARNING MODE-KERIO 4) ale to nadal nie pomaga. JA MOGE WYSYLAC ALE NIE MOGE ODBIERAC. Z rozmową głosową jest podobnie :frowning: :frowning: :frowning: Dodam ze kiedys narmalnie odbieralem pliki na GADU :?

POMÓŻCIE !!

To jest spowodowane serwerem gg. Niech kolega założy inny numer. :smiley:

Możesz ewentualnie wyłaczyć wszystkie zabezpieczenia i wtedy zbaczyć.

Zazlozylem nowy numer i tez nie moga mi wysylac :?

A próbowałeś wyłaczyć całkowicie firewalla. Oczywiście jesteście dostępni przy wysyłaniu. :smiley:

Na to wychodzi że lazikar ma racje

Skoro to wina serwera to co moge zrobic ??

A z firewallem sprobuje wieczorem.

ALE ZAPOMNIALEM DODAC ZE Z INNYMI UZYTKOWNIKAMI JEST PODOBNIE ZE JA IM MOGE WYSLAC A ONI MI NIE MOGĄ :frowning: !!

SPROBOWALEM Z FIREWALL I NOWYM NUMEREM I NADAL ZNAJOMI NIE MOGA NAWIAZAC ZE MNA POLACZENIA A JA MOGE :? :evil:

PORATUJCIE MNIE !!

Albo czekać, albo nic nie możesz zrobić. Ten błąd był już bardzo wiele razy opisywany na forum i nikt nie znalazł rozwiązania :frowning:

ALE JA KIEDYS DOSTAWALEM PLIKI OD ZNAJOMYCh tylko do niedawna jakos nie moge :? :frowning:

Miałem tak samo i w końcu przerzuciłem się na skype i tam możesz przesyłać pliki dowoli (gadu-gadu nadal używam ale nieprzesyłam pliczków)

A czy napewno masz zaznaczone przyjmowanie wiadomości do 255kb (maxymalny rozmiar)??

Jeżeli nie to wchodzisz w ustawienia, i tam zaznaczasz ustawiasz opcję, jak na rysunku :wink:

beztytu322u4wu.jpg

Ale to ustawienie jest do plików graficznych a nie przesyłania plików. :?

Racja, mała pomyłka :oops: Czyli pozostaje sie przeżucic na inny komunikator, chyba że ktoś znajdzie rozwiązanie tego problemu :smiley:

ja sadze ze chłopaki niemaja usatwionego poprawnie forwardowania w GG. Niech sprobuja tam poustawiac. podac adres IP zewnetrzyny routera. taki sam port lub zapytać admina sieci.