Problem z DP na urzadzeniach mobilnych


(trzynasty) #1

Od kilku dni nie wczytuje mi strony Dp na wszytskich urzadzeniach mobilnych.
Tzn na tablecie, i telefonie. Na ghostery i operze nie ma zadnego komunikatu, na chrome wyskakuje ze jest blad z poswiadczeniami
Myslalem ze to ogarniecie , ale minelo juz kilka dni,i nic sie nie zmienia.
Na komputerze nie ma problemu.Przegladalem pobieznie tematy i nic podobnego nie znalazlem wiec pisze :wink: Czyszczenie cache, ciasteczek nie pomaga.


(kowgli) #2

Datę i godzinę masz dobrze ustawioną?


(trzynasty) #3

Dobrze ustawiona. Nie jestem lamerem jesli chodzi o komputery :wink: I raczej to nie wina u mnie, but who knows…Dziwnie to wyglada. Moze ktos na cos jeszcze wpadnie.


(Docent) #4

Napisz proszę dokladnie jakie urządzenie/system oraz wersja przeglądarki - i pomocne będą na pewno screeny błędów (zwlaszcza tego z poświadczeniami). Dzięki!


(XMan) #5

U mnie na smartfonie Lumia 640 XL Dual SIM z Windows Phone 10 pięknie działał mTalk
a teraz nie działa.
Nie mogę wejść na forum DP bo go nie ma po ostatnich zmianach ?


(Bogdan_G) #6

Pewnie masz w zakładkach jeszcze http portalu. Spróbuj wejść z wyników wyszukiwarki na https://www.dobreprogramy.pl/
… a mTalk też był pewnie na stare SSL…
:slight_smile:


(trzynasty) #7

Dzisiaj do poludnia przez jakas godzine wszystko dzialalo ok, ale pozniej znowu przestalo.
Teraz na chrome dziala, i nie wyswietla zadnego komunikatu. Na przegladarkach ghostery i opera mini nie dziala w ogole. Jak pojawi sie blad to zrobie zdjecie.
jest to jakis blad certyfikatu.
Probowalem wchodzic przez wyszukiwarke google, ale tez nic nie daje.


(Bogdan_G) #8

Czy jakakolwiek aplikacja ma ustawione skanowanie https?
Podejrzewam nadgorliwość google badware. Wariaci zgłaszają, czy trolle, a https dobrychprogramów jest blokowane…
Na urlvoid pokazuje http://hosts-file.net/?s=dobreprogramy.pl


(Docent) #9

Problemy z niektórymi starszymi wersjami Androida powinny być rozwiązane, spróbujcie teraz :slight_smile:


(trzynasty) #10

Dziala! dzieki :slight_smile:


(trzynasty) #11

A jednak za wczesnie :wink: Portal dziala, ale forum nadal nie wczytuje sie.
Ja forum nie czytam mobilnie, ale chyba lepiej juz wszytsko ogarnąc.


(Docent) #12

A jaki konkretnie jest problem z forum? Jakiś błąd certyfikatu etc.?


(trzynasty) #13

w ogole sie nie wczytuje nic, czysta strona. Zadnego komunikatu. Tak bylo wczesniej z Dp.


(Docent) #14

Mógłbyś zrobić screena i napisać dokładnie jaka przeglądarka i system? Możesz odezwać się do mnie na priv :slight_smile: Wielkie dzięki!