Jak się kseruje jest OK. Jeśli chodzi o aktualizacje nie mam pojęcia. Nie mój komputer, dziadek umie tyle co włączyć i odpalić Worda.
System to Win 8.1. Rzeczywiście może jeszcze powinienem spróbować przeinstalować sterowniki. Co nie zmienia faktu, że na innym komputerze (Windows 10), było dokładnie to samo.
Moze i tak być. Ja raczej strzelam w uszkodzenie ramu czy dysku w drukarce jezeli ma. Spróbuj przeinstalować sterowniki drukarki, jezeli o nic nie da to najpewniej najoplacalniej bedzie kupienie nowej drukarki.
A spróbuj z jakiejkolwiek aplikacji - na przykład z czytnika plików PDF - wysłać do wydrukowania dokument, ale w ustawieniach drukowania zaawansowanych ustaw opcje wydrukuj jako obraz. Czy efekt będzie podobny? A czy w ogóle grafiki czy zdjęcia próbowałeś drukować? Efekt był taki sam?
Oki, może się okazać, że moduł interpretera języka w drukarce padł i stąd takie klocki. Ewentualnie pamięć buforowa dla drukarki. Przy kopii ze skanera pamięć jest wykorzystywana w mniejszym stopniu niż przy drukowaniu zewnętrznym.