Cześć ! Właśnie zamówiłem z allegro powystawową drukarkę Canon Pixma MX395
Niestety, ale ten egzemplarz nie posiadał atramentu, więc również zamówiłem z allegro tusz, który pasuje do tej drukarki, jest to C540XL w kolorze czarnym
Od razu mówię, że to jest moja pierwsza drukarka w moim życiu, oraz nigdy aż tak wielkiej styczności nie miałem z tym urządzeniem. Ale wracając do tematu wszystko zrobiłem tak jak było w instrukcji, ale na drukarce pisze “sprawdź atrament, 1401 kol” pomimo, że włożyłem w prawidłowy sposób atrament.
Kolejnym problemem jest takim, że sterowniki nie chcą się do końca zainstalować. W ostatniej fazie pokazuje się komunikat, który każe podłączyć drukarkę i ją włączyć, gdy zostanie wykryta, to pokazuje się kolejna informacja która nakazuje czekać aż gdy instalacja dobiegnie końca, nistety tak się nie dzieje.
Bardzo proszę o pomoc, jeśli ktoś z was miał podobny problem, lub wie coś na ten temat to bardzo proszę o udzielenie mi rad i sugestii będę wdzięczny ^^
Na prawdę ?! To się popisałem niezłym Januszoswtem… sądziłem, że jeden starczy. Akurat gdy zamawiałem miałem myśl, żeby zamowić oba, ale się wstrzymałem… Na pewno jesteś pewny, że drukarka wymaga 2 tusze ?
Tak, drukarka musi mieć komplet tuszy. Sam mam drukarkę od Canon (inny model, ale jednak) i jak wyciągnę jeden to nie ma możliwości wydrukowania niczego, po prostu musi być komplet.
No dobra, kupiłem kolorowy atrament i drukarka działa, przeskanowałem zdjęcie i drukarka sprawnie drukuje, ale następuję kolejny problem Nie mogę nic wydrukować z komputera, ponieważ nie mam zainstalowanych sterowników do drukarki a gdy instaluję to instalacja zatrzymuje się na tym etapie
Instalacja również doradza, żeby wyrównać głowice tyle ze nie wiem jak to zrobić, nic się nie wyświetla nawet na drukarce. Wiem tylko, że sprawnie drukuje. Co robić ?
Dodam też, że jak wychodzę z instalacji to wyświetla się komunikat, że nie można zainstalować sterownika MP Driver (który jest niezbędny do drukowania i skanowania obrazów, również nie można go odhaczyć).
Dobra ! Udało mi się rozwiązać problem ! Ale żeby nie było wyjaśnię co zrobiłem. Pierwszą kolejnością było wyrównanie głowic (Klawisz z ikoną narzędzi)/ustawienia/wyrównanie głowic.
Potem usunąłem stare sterowniki (które w nieudolny sposób zainstalowałem) i uruchomiłem komputer. Później wyłączyłem wszystkie antywirusy. W trakcie instalacji ku mojemu zdziwieniu pokazała się opcja wyrównanie głowic pomimo, że jak instalowałem po raz enty nie było takowej opcji. Jednak nie musiałem tego robić bo już wyrównałem głowice. Następnie to już z górki i to tyle a już się bałem, że drukarka jest lewa, ale wszystko jest ok drukuje jak powinni. Dziękuję wszystkim za pomoc, sugestie i rady jestem wam wdzięczny Pozdrawiam ! TEMAT DO ZAMKNIĘCIA