Witam, piszę z problemem ze sterownikami drukarki hp color laserjet cm4730 mfp ponieważ z każdym uruchomieniem drukarki i chęcią wydrukowania czegoś pisze że drukarka jest wyłączona, przez co muszę nowe sterowniki instalować za każdym razem gdy uruchamiam drukarke (jest to drukarka sieciowa). Problem występuje z każdymi zainstalowanymi sterownikami z różnych stron nawet ze strony producenta. Drukarka normalnie drukuje po uruchomieniu i zainstalowaniu praktycznie za każdym razem innych sterowników.
Witaj w klubie Te drukarki powinny się nazywać ProblemJet. Moja 7740 też działa jak jej się podoba, pomimo ustawienia stałego adresu IP, zblokowania adresu MAC z IP po stronie routera, i wielu kombinacjom z różnymi sterownikami. Tak czy siak - doszedłem (jak - nie pytaj) do stanu gdzie drukarka generalnie drukuje, ale skanowanie bez użycia HP Print & Scan Doctor (i często jednego albo dwóch restartów komputera) - jest po prostu niemożliwe.
Tzw. support - podziękował mi za przekazanie im informacji i skierował do FAQ, które nic do tematu nie wnosi…