Gdyby powyższe sterowniki były niedostępne, bądź dostęp do nich był utrudniony, ja też zawiesiłem archiwum na moim serwerze pod adresem lightrock.pl/Pliki/lj3100_uk.zip.
Niestety ten sprzęt do nowych nie należy, nie ma więc co się dziwić, że sterowników producent nie dostarcza do nowszych systemów. W takim układzie zostaje jedynie próba ich zainstalowanie w trybie zgodności. Czyli wchodzimy do wypakowanych sterowników, zaznaczamy Setup.exe i z menu kontekstowego (prawy przycisk myszy) wybieramy opcję Rozwiąż problemy ze zgodnością. Po ich wykryciu wybieramy ustawienia domyślne, a później uruchamiamy program jak na poniższych screen’ach.
Czy ściągnięte pliki wypakowałeś? To generalnie są pliki spakowane, więc uruchamiając instalację z pliku spakowanego mogą pojawiać się problemy. Konieczne jest więc wypakowanie wszystkich elementów archiwum na przykład posługując się systemowym poleceniem z menu kontekstowego Wyodrębnij wszystkie.
Czy w systemie zainstalowany jest najnowszy Service Pack 3 do systemu Windows XP?
Ok, ale w poprzednim poście podałem Ci dwa linki. Zajrzyj do nich - opisane w nim są metody rozpakowywania archiwów dzięki narzędziom wbudowanym w system. Nic dodatkowo nie trzeba instalować.
Co zaś tyczy się komunikatu 7-zip’a - taki najczęściej pojawia się, gdy próbuje otworzyć się plik, który nie jest prawidłowym archiwum, bądź wcale archiwum nie jest.
Wywaliłem ( odinstalowałem) programy Zip do rozpakowywania - a te 3 pliki dalej oznaczone ikonami jako ZipItFree jak by ten program miał monopol na ich otwarcie…a win XP do najwyżej je pakuje , a nie rozpakowuje.
Czyli dalej spakowane 3 pliki bez możliwości otwarcia.
Po deinstalacji konieczne jest ponowne uruchomienie systemu tak, by powiązania plików wróciły do poprzedniego stanu.
Widocznie używasz złej opcji. Spójrz jeszcze raz do turtorialu do informacji pod nagłówkiem Aby wyodrębnić (rozpakować) pliki lub foldery z folderu skompresowanego.
te trzy foldery dalej maja w nazwie Data 1 ZipItFree file ,_Sys1 ZipItFree file i _User1 ZipItFile i…nie są oznaczone ikoną jako skompresowane, i nie reagują na żadne kliknięcia ( 1-2 razy)
Przy kliknięciu prawą myszka nie widzę żadnej opcji do rozpakowania tych plików.
Ściągnięte archiwum rozpakowujesz do dowolnego folderu. Klikasz po prostu na ściągnięty plik i z menu kontekstowego wybierasz polecenie Wyodrębnij wszystkie. Podajesz ścieżkę do folderu, w którym będą wypakowywane pliki, np. C:\Stery,
Przechodzisz do folderu - w naszym przypadku C:\Stery - i uruchamiasz plik Setup.exe.
Spróbuj zatem sterowników tych, które podałem Ci wyżej.