Dzień dobry.
Po latach współpracy z drukarką Samsung CLP 320 USB z racji jej problemów z utrzymaniem łącza po WIFI przy użyciu printserwerka wymieniłem drukarkę na drukarkę WIFI Samsung Xpress C410W. Problemy mnie jednak nie opuściły . Z racji , że informatyczna wiedza u mnie jest raczej ograniczona z tą drukarką mimo iż jest podłączona do pc-ta[ problemów brak] i przez WIFI DO funboxa 3 trochę sprawia problemy . Po instalacji niby wszystko chodzi dobrze. W reuterze ustaliłem dla niej stałe IP. Dzieki temu ma drukować z laptopa , smartfonów w sieci domowej . Wszystko byłoby ok ale po jakimś czasie drukarka usypia i jeżeli rano jeszce drukuje normalnie to wieczorem jej ikona jest zaszarzona na laptopie i po komendzie drukuj ani mysli to zrobić . Trzeba ją wybudzić ręcznie by na nowo się odnalazła w reuterze a potem w laptoie i chciała trochę popracować . Czy możecie mi doradzić co powinienem zrobić by chciała się wzbudzić do pacy po komendzie drukuj.
Zaznaczam , że chetnie wysłuchan porad które w prosty a nie skomplikowany sposób doradzą co i jak . Może coś trzeba ustawić w samym reuterze albo …nie mam pomysłu.