Problem z drukarką

Posiadam Drukarkę Brother DCP 315 drukuje i wszystko dobrze natomiast po aktualizacji KB4557957 nie wysyła pliku do drukarki ! Po odinstalowaniu wspomnianej aktualizacji wszystko wraca do normy.Gdzie szukać przyczyny?pewnie u twórców wspomnianej aktualizacji.

To jest aktualizacja dla wersji 2004. W innym temacie pisałeś że nie udało ci się zaktualizować systemu. Więc jak to jest? Na razie jeżeli chodzi o tę poprawkę to:
“Microsoft is not currently aware of any issues with this update.”
Na razie MS nie ma żadnych zgłoszeń dotyczących by sprawiała jakiekolwiek problemy. Sprawdzaj. Może ktoś napotka podobny problem lub zgłoś to do MS.

Jak najbardziej,tak pisałem i próbuję różnych wersji 1909 a obecnie mam kopię z wersją 2004 to nie żaden problem.Miałem problem z otworzeniem np.Edge,Office ale usunąłem AVG TuneUp i przed aktualizacją wykonałem aktualizacje wspomnianych programów i one działają a co do drukarki odinstalowałem aktualizację KB4557957 i drukarka działa.Muszą czekać może coś za tydzień zmienią.Pozdrawiam

mam to samo przywrociłem kopie i jest oki

po jaka cholerę sa aktualizacje skoro po kazdej cos nie działa jaki sens robic aktualizacje potem poprawiac potem za jakis czas robic od nowa bez sensu zrobic raz a dobrze takie jest moje motto a bawienie sie i wkurzanie ludzi chyba nie o to programistom chodzi nie umiecie cos zrobic dobrze to poprostu nie psujcie tego co ktos to zrobil dobrze i raz na zawsze niechg to bedzie do czasu aż coś wsadzicie ale działającego i wyprubowanego

Napisz to do Microsoftu!

Rozumiem twoją irytację jak najbardziej. Jednak programistów z MS też należałoby zrozumieć. Windows to ogromny system. Programiści z MS nie znają i nie mają specyfikacji wszystkich sterowników do urządzeń z całego świata jakie są instalowane w ich systemie. Po jakieś poprawce sterownik może okazać się niezgodny z najnowszą poprawką i przestać działać.

Napisałem dzisiaj do Brother-a napisano,że sprawę moją gdzieś tam przekazano i mam czekać na odpowiedź.

Czy na kopii zrobiłeś aktualizacje systemu do wersji 2004? bo ja na razie odinstalowałem tą aktualizację czyli KB4557957 i drukarka działa.

To jest dość stara drukarka i Brother może się wypiąć na nią i stwierdzić, że już nie wspiera tego urządzenia pod nowe systemy. A po sterownikach do niej sądzę, że właśnie to ma tutaj miejsce.

Stara ale innej niż Brother nie kupię bo miałem różne i ważna cena tuszu do tej kupowałem po 1.50,-

No czasz opanować druk z GNU/Linux lub fanowski sterownik jak MS nie doda więcej wstecznego wsparcia.