Problem z drukowaniem HP 1355

Kupiłem to urządzenie wielofunkcyjne bez tonerów. Osobno zakupiłem czarny tusz i tylko czarny i poprawnie włożyłem, tak sądzę. Urządzenie diagnostyczne HP pokazuje, że wszystko jest w porządku, lecz po włączeniu przycisku drukowania dokument ciągle ma status “oczekiwanie” i nie drukuje. Miga jeszcze dioda “Druckpatrone prufen” na czerwono. Sterowniki same się zainstalowały, bo używam Windows Vista. W czym tkwi problem? Na stronie HP nie ma sterowników do tego urządzenia. Skaner działa za to poprawnie. Jest jeszcze taki panel na drukarce, ale ani jeden przycisk poza przyciskiem włączania nie działa, a te przyciski są bardzo przydatne. Da się jakoś je “ożywić”? Cały czas są zapalone wszystkie diody. Pozdrawiam.

jak widać po błędzie (niemiecki) -> Kaseta z tonerem sprawdzić, czyli z tuszem, oryginalny kupiłeś ?? zdarłeś nalepkę ??

tak, tak.

to reklamacja drukarki…

może ktoś inny się wypowie…

Drukarka chyba kupiona z drugiej ręki, skoro po niemiecku.

no to faktycznie było bardzo pomocne

domyślny język interfejsu niemiecki można zmienić na inny w ustawieniach drukarki, w odpowiedzi zaś na pytanie autora, a jakiej odpowiedzi oczekujesz ?? sprawa dotyczy 3 rzeczy uszkodzonej drukarki, źle zamontowanych tuszy, lipnych tuszy (nieoryginalnych).

to ja może sam sobie pomogę, bo widzę że użytkownik “piotrek_20” nie nadąża i lubi tworzyć wyimaginowany odpowiedzi.

nie dyskredytuj opinii piotrka, bo coś w tym jest, ja kupiłem w tym roku hp-ka od jakieś firmy rzekomo przedstawiciela hp, menu domyślne( dało radę zmienić) i panel były po francusku ;-), drukarka troszkę podrukowała, najpierw zdechł kolor, potem wyświetlacz, aktualnie podpiera ścianę :> słowem lipa :]

Wybaczcie… chodziło mi że na OBUDOWIE urządzenia obok przycisków ma niemiecji język a dokładnie naklejke. Kupując urządzenie hp dają naklejki do przycisków w kilku językach, myślałem, ze ma naklejoną niemiecką i miga ta dioda właśnie z tym napisam po polsku sprawdź pojemnik z tuszem/ sprawdź papier.

Wyżej napisałem z drugiej ręki i jeśli tak to chodziło mi o to, że zepsuta? Jakby kupił nową to tusze miałby od razu.

KUPIŁEM HP 1355 na alledrogo za 99 zł, bez tuszy oczywiscie. Sprzęt “nowy” powystawowy lub zalegał na magazynie. Po roku użytkowania odmówiła posłuszeństwa . Nie łyka papieru. Niby wszystko ok, elektronika trybi, kontrolki sie palą, ale nie drukuje. :-))