Problem z DVD :(

Jak wkładam pustą DVD do napędu, to z DVD-RAM robi mi sie CD… Czemu tak jest? A jak klikne na stacje to mi piszę niepoprawna funkcja. :evil:

Może to być spowodowane złymi ustawieniami w biosie?

Raczej nie.

Jakich płyt używasz ??

Jakiej firmy napęd ??

Czy ostatnio odłączałeś fizycznie napęd ??

A może coś nowego instalowałeś ??

Nie wiem kurcze, napęd NEW… Także fizycznie wszystko gra, chyba…

Nie, a może cos nie grać?

System nowy :slight_smile: Nadal to samo…

Złączono Posta : 02.03.2007 (Pią) 21:01

Sorki, ba BANK jest to wina jakiegos Softu…

np. ustawie w DVD opcje “Wlacz nagrywanie dysków CD dla tej stacji”

To np. Alcochol mi nagra spokojnie płytke DVD…

WALKER ty coś zawsze pogrzebiesz :stuck_out_tongue:

Raczej coś w biosie lub w środku a dobrze wszystko podłączyłeś??

A od początku istnienia twojej nagrywarki DVD w kompie jest ten problem??

Grzebałeś w biosie ? :slight_smile:

Oj Benek benek… :mrgreen:

Nie…

miałem coś podobnego najlepiej (jak masz) usuń alcochol,daemon itp.żebyś niemiał wirtualnych napedów ale przed usunięciem włącz wszystkie napędy morze zadziała :slight_smile:

A czy masz jeszcze nagrywarkę CD? Bo może wystarczy zmienić używaną nagrywarke.

Kurcze, ale ja mam to nawet po reisntalacji Windowsa >HELP<

Mam nagrywarke CD, oddzielnie, i jako drugi naped mam nagrywarke DVD…

2fea6f6a71dce5fdm.png

FXJ Co?

Nero musze miec?

Nie. FXJ sugeruje ci tylko, że może wystarczy w opcjach programu, którego używasz przestawić napęd z cd na dvd. :slight_smile:

A jaka to nagrywarka producent model? I jakiego programu używasz? Nero jest obecnie najlepsze ;]

Jakaś LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N. Szajse…

program Alcochol 120%…

nagrywam przez system, mam kilka plikow (po700MB) chce je nagrac na jedną DVD ale nie moge HELP…

A jak to masz podpięte? Na jednej taśmie? Co master a co slave?

Czyli to pierwsze? Pierwsze bylo stare DVD… Czyli nową nagrywarke podłączyłem pod stare DVD.

-a CD, CD jest bez zmian…

Czyli nie wiem gdzie. :frowning:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=898&t=93

Zakładka configuration. Daj screena.

Spróbuj z innymi.

ScreenShot001.jpg

Nadal to samo… hm… a moze przez Alcochol albo przez Daemona?

Na screenie wszystko ok.

Czasami wirtuale chrzanią sprawę. Odinstaluj, a przedtem odmontuj napędy wirt.

A wypróbuj nero7 (tylko odznacz podczas instalacji niepotrzebne aplikacje) :wink:

Jeszcze takiego przypadku nie widziałam :smiley:

A jakiś trial jest?

Ale po PL.