Problem z dwoma komputerami podłaczonymi do liveboxa

Witam

Witam mam dwa kompy. Do pierwszego kompa jest podłączony livebox przez kabel LAN, a do drugiego prze adapter wifi. I problem polega na tym że na tym komputerze co jest podłączony adapter wifi niema internetu dopóki nie włączę komputera do którego jest podłączony livebox. Dziwny trochę problem. Macie jakieś pomysły ??

Hej,

:arrow: Kabelek LAN’owy podłączony jest do odpowiedniego portu?? Korzystasz z telewizji LiveBox’a?

:arrow: Czy po uruchomieniu komputera internet działa na komputerze podłączonym LAN’owo bez żadnych problemów?

:arrow: Wyłącz i ponownie włącz LiveBox’a - jakieś zmiany?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Tak kabel lan jest dobrze podłączony. Tak mam telewizje.

Działa bez problemu

Wczoraj np jak wyłączyłem komputer gdzie jest livebox, a drugi komputer był włączony i nie zerwało połączenia

Hej,

:arrow: Czy w czasie wyłączenia pierwszego z komputerów (ten podłączony kablowo) diody na urządzeniu zmieniają się?

:arrow: Co się stanie, gdy kabel sieciowy zostanie odłączony od komputera - połączenie WiFi na drugim z komputerów uda się nawiązać czy nie?

:arrow: Próbowałeś przywrócić LiveBox do ustawień domyślnych? Oczywiście w tym przypadku konieczna będzie znajomość loginu i hasła do usługi Neostrada,

:arrow: Od kiedy pojawił się problem? Czy pojawiają się jeszcze jakieś niepokojące objawy?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Nie wiem dlaczego, ale teraz wszystko dobrze działa. Chyba się samo naprawiło. :smiley:

Hej,

Kilka dni temu miała miejsce aktualizacja oprogramowania LiveBox’a - być może nowsza wersja firmware’u rozwiązała problem.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Możliwe. :smiley: