Problem z dwoma monitorami

Z góry sorki jakbym w złym dziale napisał bo nowy jestem. Mam problem , posiadam od niedawna 2 monitory wczesniej na 1 wszystko było git i gdy podłacze 2 monitor nagle zaczynają one gasnąc , pojawia się czarny ekran i nie mogę nic zrobić a gdy odłącze 1 monitor wszystko wraca do normy. Monitory są podłączone przez przejściówki Hdmi i DVI z góry powiem że sprawdzałem 2 przejściówki i działają one poprawnie. Prosił bym o pomoc

Gasną oba, czy jeden z nich? Jeśli oba to stawiałbym na problem z kablami mimo wszystko.

Gasną oba ale sprawdzałem je osobno wraz ze mianą wtyczki to wszystko było git i jak podłacze 2 monitor to zaczynają gasnac tak na 3 sekundy pojawia sie ekran i znowu. A gdy uruchomie komputer na nowo z 2 monitorami to wtedy jest wszystko spokojnie przez jakies 15 minut i po tym czasie to samo. Może to wina karty graficznej ale wydaje mi się że nie jest jakoś obciązona jest to rx580

Osobiście spróbowałbym z innymi kablami. Ewentualnie zamiast przejściówki od razu kabel HDMI -> DVI.

tylko mam taki problem ze jedyny kabel z monitora jaki moge miec to jest z koncówka VGA a wejsca do karty graficznej są tylko DVI HDMI I Displayport a pojedynczo kable noramlnie działają

Nie wiem czy po prostu karta graficzna ( Rx 580) jest za bardzo obciążona czy co

Nawet integra wyświetli ci 2 pulpity. Też uważam, ze to odwieczny cyrk z przejściówkami jest problemem. Oczywiście przeinstalować najnowsze sterowniki nie zaszkodzi.

Czy tylko u mnie ta przejściówka działa bez zarzutów bez względu na system

U Ciebie widze chyba DVI do DP, czyli sygnał cyfrowy po obu stronach, a On potrzebuje konwerter z cyfrowego na analogowy i tutaj już się robi pod górkę :wink:

Nie, jest to z hdmi do VGA.

No to się ciesz, bo jak widzisz po tematach na forum, prawidłowa praca tych potworków wcale nie jest standardem :wink:

1lajk

Przeinstalowałem sterwoniki i nic to nie dało może musze zamienić wejśc hdmi na displayport tylko że gdy podłączam osobno hdmi bez DVI to smiga fajnie tylko problem pojawia się przy podłaczeniu 2
Nawet gdy w ustawieniach dam zeby pokazywało mi 1 monitor jest git ale gdy odpalam ten 2 zaczyna sie znowu pokaz slajdów

Nie masz przypadkiem zintegrowanej karty graficznej w komputerze?

Nie posiadam

Być może masz problem z ustawieniem odpowiednich, wspólnych parametrów. Jeżeli masz zamiar klonować obraz to ustawiasz najlepsze natywne parametry słabszego monitora.

Teoretycznie przejściówki nie powinny być problemem, bo widywałem gorsze wygibasy gdzie to działało.

Znajdź najbardziej optymalne ustawienia dla obu. Poza tym co to są za monitory?

Teraz coś się stało i komputer przestał odczytywać monitor który jest podłaczony przez przejsciówkę HDMI odeślę to i zamowię nową ale z koncówka displayport może bedzie dobrze

podłaczylem teraz monitor do laptopa przejscowką hdmi i dziła normalnie już nie wiem czego to jest problem

Więc widzisz że nie wina okablowania (przejściówki).

Oj, obyś sobie właśnie portu HDMI w karcie nie uwalił. Wyłącz komputer, podłącz wsio jak należy i włącz ponownie. Jak będziesz w stanie to sprawdź ustawienia obu monitorów. Przy klonowaniu ustawienia muszą być identyczne, bo będziesz miał różne cyrki.

Zamówie po prostu przejscówke z koncówka Displayport i może być git