1,5 roku temu kupiłem 2 laptopy Toshiba L-875. Uruchomiłem je dopiero w poprzednim tygodniu. Z pierwszym wszystko jest ok, a z 2 jest problem. Strasznie muli, nie da się normalnie pracować, nawet podczas skany HD TUNE-em nie odpowiadał kilka razy, korzystałem już z reinastalacji systemu oraz przywracania ale nic to nie pomogło. Dzisiaj wykonałem test HD TUNE-em. Poniżej linki.
Jak masz gwarancje oddawaj lapka ponieważ jest dużo relokowanych sektrów(parametr 05),jeżeli masz ważne dane to zgrywaj je szybko bo dysk może wkrótce paść i po zabawie
Jak już napisano - do wymiany, możesz go sobie sklonować na nowy, nie będziesz musiał przeinstalowywać całości. Do obecnego dysku możesz dokupić obudowę USB i używać do odtwarzalnych danych (muzyka, filmy) - może podziałać lata w ten sposób, ale może i paść z dnia na dzień, więc nie używaj go do ważnych rzeczy. Może też czas pomyśleć o SSD, laptop uzyska drugą młodość.
może to być spowodowane twoim dyskiem . zalecam jego wymianę jednak może to być również zakurzony układ chłodzenia i procesor może się przegrzewać sprawdź też temp. procka
czy on będzie pasował do tego komputera? Feralny dysk to TOSHIBA MK6475GSX 640GB. Jak dobrze sprawdziłem obsługuje on SATA II, a ten z linka SATA III. Czy to jest problem?
Jak dobrze odczytuje informacje to mój obecny dysk jest dyskiem 2,5 calowym, rozumiem, że teraz pozostaje mi zakup dysku SSD (bo one są w tym rozmiarze), lub bardzo mały wybór wśród dysku SATA też 2,5 calowych? Czy idzie ewentualnie podłączyć dysk 3,5 calowy?
Proszę zapoznać się z tematem i poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj, umieszczonego w prawym dolnym rogu swojego posta, następnie opcji Użyj pełnego edytora, znajdującej się pod edytowanym postem.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.